hirdetés
2020. június. 04., csütörtök - Bulcsú.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-05-09

Egy csecsemők izomsorvadásos betegségét kezelő gyógyszert készül piacra dobni a Novartis, amelynek árcéduláján várhatóan a rekordnak számító 2 millió dolláros (580 millió forintos) összeg fog szerepelni, írja az Index.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-09-28

Csak a GSTP-1 gén egy bizonyos variánsa jelenlétében nő meg a paracetamol szedésére visszavezethető asztma gyakorisága.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-02-27

Egy olyan gént (MAGEC3) azonosítottak, ami az apai nagymamáról a lányunokára átvihető petefészekrákért felelős.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-09-20

A tífuszbaktérium sejtekbe jutását gátolni lehet ezetimibbel, így a fogékony szervezetek ellenállóképessége növelhető, írja az OTSZ Online.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-05-02

A sós és a zsíros ételek vagy éppen a csokoládé iránti erős vágy bizonyos génvariánsok jelenlétével is magyarázható. A génvariások azonosítása a személyre szabott diétás tanácsadás és az elhízás megelőzésének/kezelésének is lényeges eleme lehet a jövőben.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-02-13

A magas PM2.5 légszennyezettségű lakókörnyezet átlagosan 81 százalékkal növeli a kognitív hanyatlás rizikóját – derül ki egy friss kutatásból.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-10-09

Az orvosi genetika egyik legnagyobb kihívására adott választ az a nemzetközi kutatócsoport, amelynek kutatásaiban Csabai István, az ELTE egyetemi tanára is részt vesz – írja ismertetőjében az egyetem.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2010-11-02

Tíz éve jelentette be Craig Venter és Francis Collins, hogy befejeződött az emberi DNS nukleotidsorrendjének megfejtése.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.