hirdetés
2020. június. 01., hétfő - Tünde.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-03-16

Az ibuprofén használata rontja a Covid-19 betegek állapotát, terjed a hír a közösségi oldalakon. A Bécsi Orvostudományi Egyetem határozottan tagadja, hogy az információ tőle származna.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-11-07

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ minden évben november 18-án, immár tízedik alkalommal hívja fel a figyelmet a helytelen és indokolatlan antibiotikum használat veszélyeire és az egyre növekvő antibiotikum rezisztenciára.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-08-02

A cukorbetegeknél a hőségben még nagyobb eséllyel alakul hipoglikémia. Hogy miként lehet elkerülni, arról dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa beszél.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-05-31

Amíg a gyógyszerforgalmi adatok alapján az OTC termékek egyértelműen nagy népszerűségnek örvendenek, addig a gyakorló orvosok és gyógyszerészek körében számos aggodalom megfogalmazódik a recept nélküli szerek előnyeivel szemben.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2016-06-15

A gyógyszerek etikai termékek, és a gyógyszerész munkája etikus tevékenység. Éppen ezek következtében a gyógyszerésznek naponta − és folyamatosan − számos etikai kérdést kell megoldania.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-05-22

A WHO eddigi legátfogóbb, 134 országra kiterjedő felmérése szerint mindössze a válaszadó államok negyedének van komplex nemzeti cselekvési terve az antibiotikum-rezisztencia megfékezésére.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-11-27

Ha az Európai Bizottság is jóváhagyja, jövő év elején az ulipristal-acetát tartalmú ellaOne sürgősségi fogamzásgátló az EU minden tagországában kikerül a receptköteles készítmények köréből.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2014-11-25

A gyógyszerészek igénylik a segítséget – mondja Kerkovitsné dr. Csilek Mónika, az OEP főosztályvezető helyettese, akit a vényellenőrzések tapasztalatairól kérdeztünk.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2014-11-18

Az idei Európai Antibiotikum Nap, illetve hét központi témája az antibiotikumokkal történő öngyógyítás veszélyei és a gyógyszerészek szerepe az antibiotikum-rezisztencia leküzdésében.

#10
PharmaOnline
2013-09-19

A gyulladásos bélbetegséggel küszködő betegek számára készült egy mobil alkalmazás, amely segíthet „kézben tartani”, menedzselni a betegségüket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejével lépett életbe a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről és ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet egyik módosítása.