hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 107
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-06-28

Igen fontos felfedezést tettek a Washington Orvostudományi Egyetem kutatói egy már engedélyezett, az epilepszia kezelésére kifejlesztett gyógyszerrel kapcsolatban, írja a hvg.hu.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-06-06

A patikákban több antihisztamin vény nélkül is megvásárolható, ám bizonyos készítményekhez csak receptre tudunk hozzájutni. Moric Krisztina fül-orr-gégész  elmondta, hogy mi alapján dől el, hogy kinek, melyik készítményt kell szednie.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-06-03

Széchenyi-díjjal tüntették ki dr. Bagdy Györgyöt, az SE Gyógyszerhatástani Intézet egyetemi tanárát. A semmelweis.hu-nak adott interjúban nemzetközi hírű kutatásairól is beszélt.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-05-11

A poszt- és a long-Covid megbetegedések tapasztalatai az egyes szakorvosi területeken volt a témája a Prima Medica Egészségközpontok legutóbbi szakmai napjának.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-04-01

A laikusok általános vélekedése a vitaminok szedésével szemben az, hogy „ha nem használnak, akkor legalább nem ártanak”. A vitaminok nem megfelelő dozírozásra vagy a gyógyszer-interakcióikra visszavezethetően is okozhatnak problémákat.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-02-16

A vizsgált 258 folyó több mint egynegyedében az élővilágot veszélyeztető koncentrációt értek el a gyógyszerhatóanyagok, derül ki a Qubit összeállításából.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-02-11

A neuropátiás fájdalom a szomatoszenzoros rendszer károsodása vagy betegsége következtében alakul ki. A panaszok gyógyszeres kezelésében a szokványos analgetikumoktól eltérő szerek használata javasolt.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-02-04

Zacher Gábor toxikológus a Növekedés.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, hogy a járvány alatt a szorongásoldókból félmillió dobozzal több fogyott.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-01-04

Idegsejteket védő, gyulladáscsökkentő új gyógyszerjelölt vegyületcsalád fejlesztésén dolgoztak uniós támogatással több mint négy éven át szegedi szakemberek.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-06-09

A D-vitamin-hiány szempontjából fokozott rizikónak kitett személyeknél a napfényes hónapokban is javasolt a napi gyakorisággal történő D-vitamin-szupplementáció.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.