hirdetés
2020. augusztus. 10., hétfő - Lörinc.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-01-26

A sóban gazdag étrend csökkenti az agyi véráramlást, ronthatja a kognitív funkciókat. Ennek a hátterében nem (csak) a magas vérnyomás áll.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gombás fertőzések
2017-04-27

A gyakori megbetegedésnek számító bőrfertőzések, a dermatofitózisok kezelésében szisztémás és helyi készítmények egész sora áll rendelkezésre.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-01-10

Német kutatók részletes vizsgálatokkal igazolták a dohányzás endotélkárosító hatását, de azt is kimutatták, hogy előzetes vörösborfogyasztással ez a hatás kivédhető – írja az OTSZ Online.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-10-05

Az alsó végtagi vénás keringés elégtelenségéből adódó vénatágulat, majd a mikrocirkulációs pangás miatt egyre súlyosbodó bőrelváltozásokkal kísért visszeresség esztétikailag is zavaró, jelentőségét mégsem ez, hanem a visszérbetegséggel összefüggő egészségi kockázat adja.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-10-04

A vesedaganatok immunterápiás megközelítésének gondolata nem újkeletű. A szervezet immunrendszerének hatása a vesesejtes daganatok áttéteinek (leggyakrabban a tüdőáttéteknek) néhány százalékban jelentkező spontán javulására a daganatos vese eltávolítása után, számos szerző által leírt megfigyelés (1).

#6
PharmaOnline
2014-09-04

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala  jóváhagyta a Roche bevacizumab-készítménye, az Avastin javallati körének bővítését.

#7
PharmaOnline
2013-09-25

Ha már lehet fegyvereket előállítani 3D-s nyomtatással, miért ne lehetne gyógyszereket is printelni otthon? A patikák hamarosan nem gyógyszereket, hanem kémiai tervrajzokat, szoftvereket és molekuláris nyomtatókat fognak árulni.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2013-08-29

A Novartis nem folytatja az engedélyeztetési eljáráshoz szükséges vizsgálatokat ezzel az indikációval.

#9
PharmaOnline
2013-02-21

Az új célzott biológiai kezelések nemcsak a betegek túlélésében, de önálló életvitelük, megfelelő életminőségük fenntartásában is jelentős előrelépést hoztak.

#10
PharmaOnline
2013-02-19

A szemészeti szakma problémáiról Dr. Czibere Katalin főorvossal beszélgettünk. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.