hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 46
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-10-02

Emberek százmillióit veszélyeztetheti, hogy a klímaváltozás miatt terjednek a trópusi betegségek. ami a gyógyszeriparnak kihívást és nagy üzletet is jelent, írja a Privátbankár.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-08-16

Akár kilencvenszázalékos túlélési arány is elérhető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által az ebola ellen kiválasztott két új gyógyszerrel, mondta Szlávik János infektológus.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-04-08

Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet főigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek beszélt az új vagy ismételten fellángoló fertőző betegségek, a klímaváltozás vagy a szuperbaktériumok okozta veszélyekről.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-01-10

A terepi alkalmazások szerint jól használható az ebola, a Lassa-láz és a malária szűrésére a fél órán belül eredményt mutató gyorsteszt.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-11-08

A megszületett gyermekek fele öt éves kora előtt meghalt a védőoltások megjelenése előtt, manapság 2-3 millió haláleset előzhető meg általuk.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-05-18

A WHO olyan oltóanyagokat juttatott el az ebolavírussal érintett kongói területre, amelyek hatékonynak tűntek a korábbi járványoknál. Ezekkel a betegek környezetében élőket és az egészségügyi dolgozókat kell kezelni.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-02-01

Az Ebola-fertőzés gyógyszeres terápiájában a gazdasejt foszfatáz enzime potenciális támadáspont lehet. Egy foszfatáz-gátló hatóanyaggal in vitro sikeresen gátolható a vírusok transzkripciós folyamata.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-08-08

A fertőző betegségek gyors európai inváziója várható, ahogyan az éghajlat felmelegedése új területet nyit majd meg eddig csak trópusi területeken aktív kórokozók előtt, írja a Portfolio.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2017-05-03

Két ütemben, 21 milliárd forintos fejlesztéssel bővíti hazai gyártóüzemét a GSK; a több mint 100 munkahelyet teremtő üzem meghatározó szereplővé válik a globális vakcinagyártásban.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-03-13

Erős védelmet biztosított fogságban élő csimpánzoknál egy szájon át adható oltóanyag, amelyet brit és amerikai kutatók fejlesztettek ki a majmok védelmére az ebola ellen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Köztudott, hogy az alkohol kis mennyiségben izgalmi állapotot okoz, nagyobb mennyiségben álmosít, de miért éppen a sör az, amit a legtöbben a relaxálás italának tekintenek?