hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 974
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-09-13

A vényre kapható fájdalomcsillapítók iránti kereslet jelentősen csökken azt követően, hogy egy adott államban legalizálják a marihuánát, derül ki a Qubit összeállításából.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-09-13

A fitoösztrogénekről egyre többet hallani, sőt, sokan külön diétát is építenek rá. De vajon tényleg annyi előnnyel bír? Léteznek hátrányai? Ezeket kérdeztük meg Drégely Anikótól, a Nőgyógyászati Központ dietetikusától.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-09-02

A Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság meghatározása szerint a rhinitis az orrnyálkahártya gyulladása, amely klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetek közül legalább kettő, hetente több napon át, naponta legalább fél–egy órán keresztül fennáll.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-08-22

Az amerikai Egészségügyi Kutatási Tanács is támogatja a skizofrénia, a bipoláris betegség és a depresszió kezelésében alkalmazott magyar fejlesztésű gyógyszer vizsgálatát.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-16

Huszonkét, pályaválasztás előtt álló diákot fogadott a Bajcsy kórház intézeti gyógyszertára, amit az ország egyik legjobb kórházi gyógyszertárának tartanak.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-08

A GVH 32 milliós bírságot rótt ki a Fatbond fogyókúrás termék forgalmazójára és egy reklámügynökségre, amiért megtévesztő állításokkal népszerűsítették a fogyasztószert.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-08-05

Az Amerikai Diabétesz Társaság (American Diabetes Association, ADA) 2022 elején is nyilvánosságra hozta a cukorbetegség egészségügyi ellátására vonatkozó friss standardjait.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-07-22

Elfogtak Szegeden egy férfit és egy nőt, mert hamis receptre váltottak ki gyógyszereket, majd azokat külföldön értékesítették, tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vény nélkül a gyógyszertárban
2022-07-21

A refluxbetegség a modern jóléti társadalmak egyik leggyakoribb betegsége, ami a felnőttpopuláció 20–30%-át érinti változó gyakorisággal. Kialakulásában számos tényező játszik szerepet, így a gyomorsavtúltengés, a gyomorszáj nem kielégítő záródása, a gyomor nem tökéletes ürülése, meglassult perisztaltikája, a haskörfogat növekedése, társbetegségek fennállása, szedett gyógyszerek, étkezési szokások, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás etc.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-07-21

A hőség miatt felgyorsul az anyagcsere és ez elősegíti a vércukorszint csökkenését. Dr. Porochnavecz Mariettát, a Cukorbetegközpont diabetológusát a kánikula és a hipoglikémia kapcsolatáról és a megelőzéséről kérdeztük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.