hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 997
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-03

A gyógyszerszedési anamnézis felvételekor érdemes megkérdezni a betegeket arról, honnan szerezték be az alkalmazott készítményeket, így akár a gyógyszerészi gondozás során is fény derülhetne gyógyszerhamisítási, illegális forgalmazási esetekre.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-02-01

Tartósan fennálló vagy visszatérő panaszokat okoz a hólyagfájdalom szindróma, amelynek szövődményeként akár hólyagzsugor is kialakulhat.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> Probiotikumok
2023-01-31

Bélbetegségekben és a széleskörben használandó antibiotikum terápiával összefüggésben megjelenő hasmenésre, illetve a bél immunrendszerének károsult működésére gyors és hatékony megoldást nyújt egy gombafajta, a Saccharomyces boulardii. Hatásosságát évtizedek óta bizonyítja, amit klinikai tanulmányok tudományosan alá is támasztanak.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2023-01-21

Miután az alabamai Hody Childress megtudta, hogy városkájának lakói néha nem képesek kifizetni az orvos által felírt recepteket, egyezséget kötött a helyi gyógyszertár tulajdonosával – közli a Business Insider nyomán a 24.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2023-01-12

Az utóbbi hetekben egyre több hírt kapunk különböző országokból gyógyszerek hiányáról, és a tapasztalatok szerint ez egyre gyakoribb Magyarországon is. Dr. Hankó Zoltán tájékoztatója a kamara honlapján.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2023-01-05

Cukorbetegek által használat gyógyszerre kaptak rá a fogyókúrázók világszerte, számos országban hiánycikké téve ezzel az egyébként életmentő szert, írja a VG.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-01-05

A betegek jelenleg a készítményt személyesen, egészségügyi szolgáltatótól kapják. Az új szabály értelmében receptre ugyan szükség van, de a a tabletta a boltban vagy postai rendelés útján is átvehető lesz majd, írja a VG.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-01-04

Bár az alternatív terápiák gyakran kuruzslásnak tűnnek, megfelelő szakmai hozzáértéssel és helyes alkalmazással csodás dolgokat eredményezhetnek – mondta Horváth József molekuláris genetikus a Magyar Nemzetnek.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-12-28

A bizonyos májbetegségek kezelésére elterjedten használt, szabadalmi védettséggel már nem rendelkező urzodeoxikólsav z-guggulszteronnal kombinálva hatásos lehet a Covid-19 prevenciójában, közli a MedicalOnline.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-12-21

Egy régi problémára keres megoldást a Google: az orvosok kézírását akarják dekódolni, és ehhez egy szoftvert készítenek, amelynek fejlesztésében gyógyszerészek is segítenek, írja az RTL.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.