hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-02-27

Kiszámolták a kutatók, hogy mekkora a kockázata a szívrohamnak és a stroke-nak, ha bizonyos fájdalomcsillapítókat huzamosan szed valaki magas vérnyomás mellett, írja a Daily Mail alapján a Figyelő.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-09-13

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) is csatlakozik ahhoz a keselyűvédelmi kampányhoz, amely a diklofenák betiltatását tűzte ki célul az állatgyógyászatban.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-07-26

Egyre több vizsgálati adat jelzi, hogy a kínai és az indiai népi gyógyászatban régóta használt kurkuma ígéretes új szere a térdízületi osteoarthritis kezelésének. A terápiás hatás kulcsa a drog tartalomanyagainak jó biológiai hasznosulása, amely megfelelő gyógyszer-technológiai formulálással biztosítható.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-11-29

A szelektív COX-2 gátló celekoxib szedése kardiovaszkuláris szempontból nem rosszabb, mint az ibuproféné vagy a naproxené; emellett, a hatóanyag alkalmazása kedvezőbb gasztrointesztinális mellékhatás-profillal bír, mint a hagyományos NSAID-ok esetén tapasztalt. Mégis, a friss vizsgálati eredmények megbízhatóságát egyesek megkérdőjelezik.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-10-28

A nemzetközi SOS projekt eredményeként megszületettek az egyes NSAID-ok szedése jelentette kardiovaszkuláris rizikót számszerűsítő, a hatóanyagokat egymással összehasonlító eredmények.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-01-24

A háttérben a diklofenák nevű gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító áll. Évente 35 ezer emberi áldozatot követel évente.

#7
PharmaOnline
2014-11-10

Az MIT kutatói olyan többrétegű, mikrométeres vastagságú biofilmet állítottak elő, amely akár 14 hónapon át egyenletes gyógyszer-felszabadulást biztosít.

#8
PharmaOnline
2013-10-21

A pusztuló ízületi porc pótlására nincs messze a chondrocyta transzplantáció rutinszerű alkalmazása és az őssejtterápia sem.

#9
PharmaOnline
2013-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentők rendkívül elterjedt, ám gondos odafigyelést igénylő alkalmazása újra és újra szükségessé teszi, hogy felfrissítsük velük kapcsolatos ismereteinket.

#10
PharmaOnline
2013-05-31

Az ibuprofen és a diklofenák enyhén növelheti a szívproblémák kockázatát, ha hosszú időn át, nagy dózisban szedik őket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Azok az egzotikus növények, amelyeket Európában korábban egyáltalán nem alkalmaztak élelmiszerként, csak biztonságosságuk igazolása után kerülhetnek forgalomba étrend-kiegészítőként. Mégis előfordul, hogy ilyen növények (illegálisan) előfordulnak termékekben, ami elsősorban azért aggályos, mert elképzelhető, hogy használatuk egészségi kockázatokkal jár.