hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-09-13

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) is csatlakozik ahhoz a keselyűvédelmi kampányhoz, amely a diklofenák betiltatását tűzte ki célul az állatgyógyászatban.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-07-26

Egyre több vizsgálati adat jelzi, hogy a kínai és az indiai népi gyógyászatban régóta használt kurkuma ígéretes új szere a térdízületi osteoarthritis kezelésének. A terápiás hatás kulcsa a drog tartalomanyagainak jó biológiai hasznosulása, amely megfelelő gyógyszer-technológiai formulálással biztosítható.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-11-29

A szelektív COX-2 gátló celekoxib szedése kardiovaszkuláris szempontból nem rosszabb, mint az ibuproféné vagy a naproxené; emellett, a hatóanyag alkalmazása kedvezőbb gasztrointesztinális mellékhatás-profillal bír, mint a hagyományos NSAID-ok esetén tapasztalt. Mégis, a friss vizsgálati eredmények megbízhatóságát egyesek megkérdőjelezik.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-10-28

A nemzetközi SOS projekt eredményeként megszületettek az egyes NSAID-ok szedése jelentette kardiovaszkuláris rizikót számszerűsítő, a hatóanyagokat egymással összehasonlító eredmények.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-01-24

A háttérben a diklofenák nevű gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító áll. Évente 35 ezer emberi áldozatot követel évente.

#6
PharmaOnline
2014-11-10

Az MIT kutatói olyan többrétegű, mikrométeres vastagságú biofilmet állítottak elő, amely akár 14 hónapon át egyenletes gyógyszer-felszabadulást biztosít.

#7
PharmaOnline
2013-10-21

A pusztuló ízületi porc pótlására nincs messze a chondrocyta transzplantáció rutinszerű alkalmazása és az őssejtterápia sem.

#8
PharmaOnline
2013-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentők rendkívül elterjedt, ám gondos odafigyelést igénylő alkalmazása újra és újra szükségessé teszi, hogy felfrissítsük velük kapcsolatos ismereteinket.

#9
PharmaOnline
2013-05-31

Az ibuprofen és a diklofenák enyhén növelheti a szívproblémák kockázatát, ha hosszú időn át, nagy dózisban szedik őket.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-09-28

Akár 40 százalékkal is növelheti a szívroham és a szélütés kockázatát a diklofenák hatóanyagú fájdalomcsillapítók szedése – idézte kanadai kutatók figyelmeztetését a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha elvárjuk, hogy az alternatív szerek gyártói tudományos igényességgel bizonyítsák szereik hatásosságát, ne tudományosan igénytelen módon mondjuk ki felettük az ítéletet!