hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-09-13

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) is csatlakozik ahhoz a keselyűvédelmi kampányhoz, amely a diklofenák betiltatását tűzte ki célul az állatgyógyászatban.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-07-26

Egyre több vizsgálati adat jelzi, hogy a kínai és az indiai népi gyógyászatban régóta használt kurkuma ígéretes új szere a térdízületi osteoarthritis kezelésének. A terápiás hatás kulcsa a drog tartalomanyagainak jó biológiai hasznosulása, amely megfelelő gyógyszer-technológiai formulálással biztosítható.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-11-29

A szelektív COX-2 gátló celekoxib szedése kardiovaszkuláris szempontból nem rosszabb, mint az ibuproféné vagy a naproxené; emellett, a hatóanyag alkalmazása kedvezőbb gasztrointesztinális mellékhatás-profillal bír, mint a hagyományos NSAID-ok esetén tapasztalt. Mégis, a friss vizsgálati eredmények megbízhatóságát egyesek megkérdőjelezik.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-10-28

A nemzetközi SOS projekt eredményeként megszületettek az egyes NSAID-ok szedése jelentette kardiovaszkuláris rizikót számszerűsítő, a hatóanyagokat egymással összehasonlító eredmények.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-01-24

A háttérben a diklofenák nevű gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító áll. Évente 35 ezer emberi áldozatot követel évente.

#6
PharmaOnline
2014-11-10

Az MIT kutatói olyan többrétegű, mikrométeres vastagságú biofilmet állítottak elő, amely akár 14 hónapon át egyenletes gyógyszer-felszabadulást biztosít.

#7
PharmaOnline
2013-10-21

A pusztuló ízületi porc pótlására nincs messze a chondrocyta transzplantáció rutinszerű alkalmazása és az őssejtterápia sem.

#8
PharmaOnline
2013-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentők rendkívül elterjedt, ám gondos odafigyelést igénylő alkalmazása újra és újra szükségessé teszi, hogy felfrissítsük velük kapcsolatos ismereteinket.

#9
PharmaOnline
2013-05-31

Az ibuprofen és a diklofenák enyhén növelheti a szívproblémák kockázatát, ha hosszú időn át, nagy dózisban szedik őket.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-09-28

Akár 40 százalékkal is növelheti a szívroham és a szélütés kockázatát a diklofenák hatóanyagú fájdalomcsillapítók szedése – idézte kanadai kutatók figyelmeztetését a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya „Mák, az Év Gyógynövénye, 2017” címmel tudományos poszterpályzatot hirdetett 9-12. osztályos középiskolások számára. A pályázaton 18 csapat vett részt az ország minden részéből.