hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 294
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-09-02

A Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság meghatározása szerint a rhinitis az orrnyálkahártya gyulladása, amely klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetek közül legalább kettő, hetente több napon át, naponta legalább fél–egy órán keresztül fennáll.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-08-30

Az esetek nagy részében az epekő egyáltalán nem okoz panaszt, sokszor csak véletlenül fedezik fel egy hasi ultrahang vizsgálaton. Dr. Németh Alíz a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus a kialakulás és a kezelés lehetőségeiről beszélt.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-23

Egyre nagyobb lendülettel folytatódnak az idei MEDICA, az orvostechnikai világvásár, valamint az orvostechnikai ipar beszállítóinak párhuzamosan rendezett szakvására, a COMPAMED előkészületei.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-20

Augusztus 20. alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a minisztériumok képviseletében Csák János, Vitályos Eszter, Hoppál Péter, Tállai András és Gulyás Gergely.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-19

Állami kitüntetéseket adott át többek között az egészségügy területén dolgozóknak is a nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor a Belügyminisztériumban.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-07-29

A digitális orvosi eszközök, a mesterséges intelligencia felhasználása rohamlépésben halad előre az orvoslásban. Nagyon fontos ezeknek az új eszközöknek a megfelelő elhelyezése a klinikai gyakorlatban. Peták István cikkét a Medical Tribune közölte.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-07-12

A palládium mint katalizátor kulcsfontosságú szerepet tölt be a gyógyszeriparban rendkívül gyakran alkalmazott Suzuki-reakcióban. Az ELTE vegyészei nemrég megmutatták, hogy a nemesfém-katalizátor már nyomnyi mennyiségben is képes katalizálni az átalakulást.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-07-06

A visszakereshető minták jelentős segítséget nyújtanak az orvosbiológiai kutatásokhoz, valamint alapot biztosítanak a biomarker- vagy a gyógyszerkutatásokhoz.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-06-10

A gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező kiskereskedelmi egységek  augusztus 31-ig forgalmazhatnak önellenőrzési célt szolgáló SARS-CoV-2-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorstesztet.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-06-07

A majomhimlő enyhébb tünetei és alacsonyabb fertőzésszáma miatt kisebb lehet a kereslet a vírust kimutató tesztek iránt, prognosztizálja összeállításában a VG.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.