hirdetés
2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 219
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-09-27

Prof. dr. Blaskó Györgyöt a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistáját arról kérdeztük, vajon mikor indokolt, hogy véralvadásgátlót kapjon egy Leiden mutációban szenvedő.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-09-20

Sikeresen befejeződött A gyógyszerkutatás újabb irányai: peptid-fehérje kölcsönhatások a magasabb rendű fehérjeszerveződések szabályozásában- PHARMPROT teaming című projekt.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-09-17

Az orvostudományok és a vegyészet területén előremutató munkát végző két, kivételes tehetségű hazai kutatónőnek ítélte idén is zsűri a L’Oréal - UNESCO A nőkért és a tudományért elismerését.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2021-09-03

A malnutríció kivédése és kezelése lehetőséget kínál a betegségekből történő rövidebb időn belüli felépülésre és a kórházi tartózkodási idő lerövidülésére.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-08-11

A Journal of Clinical Oncology számolt be a TROPHY-U-01 multicentrikus fázis II. vizsgálat eredményeiről, melyek szerint a szacituzumab govitekán hatóanyag hatásosnak bizonyult az igen agresszív, előrehaladott urotheliális rák kezelésében.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-06-04

Az örökletes mellrák ellen tűnik ígéretesnek egy gyógyszer, amelynek tíz évre tervezett tesztelését a hatékonysága beigazolódása miatt két és fél év után leállították.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-06-01

A Zürichi Egyetem kutatói a PNAS folyóiratban megjelent közleményükben arról számoltak be, hogy trójai falóként alkalmazott adenovírussal bejuttatott genetikai információkkal magukat a tumorsejteket vették rá arra, hogy saját maguk ellen termeljenek antitesteket.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-03-12

A Hongkongi Baptista Egyetem kutatói egy olyan hatóanyagot fejlesztettek ki, amely jó eséllyel a következő generációs kezelés lehet az Epstein-Barr vírussal asszociált ráktípusok kezelésében.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-02-26

A UCLA Jonsson Rákkutató Központ kutatói a hasnyálmirigyrák magas intratumorális interferon szignalizációt mutató altípusát vizsgálva felfedezték, hogy az IFN szignalizáció 1-es típusának felerősítésével csökkenthető a rákos sejtek növekedéséhez elengedhetetlen NAD és NADH szintézise.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2020-12-23

A Liner szerint olyan nanorészecskés szelektív gyógyszert fejlesztettek, melynek közvetlenül a tumorok belsejébe történő befecskendezésével távol tarthatóak az egészséges szövetektől a ráksejtek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.