hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 454
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-01-15

A pszichiátriai szerektől az onkológiai készítményekig nincs olyan gyógyszerfajta a világon, amely ne válhatna vagy ne vált volna már hiánycikké, írja a Magyar Idők.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-01-10

A diszulfirám in vitro és in vivo rákellenes hatása egyre inkább bebizonyosodik. Valószínűleg a diszulfirám ditiokarb metabolitjának a réz-komplexe felelhet a daganatokkal szembeni hatásért.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-01-08

A felnőttkori oltások ütemezésének ajánlása már 2015-ben elkészült, szakmai értéke az életkor szerinti szűrővizsgálatokéval vetekszik, hiszen mindkettő a betegségmegelőzés leghatékonyabb és leginkább költségkímélő módja.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-01-04

A tüdődaganatos betegek légszomját enyhíthetik a jelenleg potencianövelőként alkalmazott foszfodiészteráz-gátló hatóanyagok.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-01-02

Az önjelölt gyógyítók azt mondják: csodaszerek, a valódi orvosok pedig azt, hogy mérgek. Hogy miről van szó? Azokról a gyógyszerekről, készítményekről, szerekről vagy táplálékkiegészítőkről, amikről azt állítják: akár a daganatos betegségek is gyógyíthatók velük. A Heti Napló riportja.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-12-22

Az agytumorok kezelésére igen kevés szer áll rendelkezésünkre és azok többsége nem képes átjutni a vér-agy gáton. Ezért is jelentős minden olyan új szer, amely ezt képes megtenni, írja az OTSZ Online.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2017-12-15

Újabb fontos fejlesztési projekten dolgozik a Teva debreceni K+F központja. Mintegy 325 millió forintos, állami és uniós támogatással megvalósuló program eredményeként több új generikus hatóanyag fejlesztése valósulhat meg.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-12-07

Egyedülálló tumordiagnosztikai fejlesztés indult Szegeden: a projekt várható eredménye egy olyan költséghatékonyan működő molekuláris diagnosztikai rendszer kifejlesztése, amely egyetlen vérmintából képes lehet a szervezetbeli bármilyen daganatos elváltozás korai felismerésére.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-12-06

Francia orvosok először találtak bizonyítékot arra, hogy egy tüdő-, vese- és bőrrák kezelésére használt immunterápiás gyógyszer képes lehet megsemmisíteni HIV-fertőzött sejteket az emberi immunhiány vírusát hordozó embernél.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-12-05

Mielőtt kezdődő Alzheimer-kórt diagnosztizálna magán, érdemes megnézetni pajzsmirigye működését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya „Mák, az Év Gyógynövénye, 2017” címmel tudományos poszterpályzatot hirdetett 9-12. osztályos középiskolások számára. A pályázaton 18 csapat vett részt az ország minden részéből.