hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-02-12

A Himalája délkeleti lábainál találták meg genetikai vizsgálatok alapján minden citrusféle eredetét, számolt be egy nemzetközi kutatásról a BBC News.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-01-09

Bizonyos életmódbeli tényezőkkel kedvezően befolyásolható a férfiak spermiumszáma, javítható a spermiumképük.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-09-01

A flavonoidokból bizonyos bélbaktériumok olyan vegyületet képesek előállítani, ami az interferonok aktiválása révén védelmet nyújthat az influenza vírusok okozta fertőzéssel szemben.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-08-04

A grapefruittal vagy a levével való gyógyszerbevétel egyes hatóanyagok vérszintjét emelheti, másokét pedig csökkentheti. Ügyelni kell az esetleges gyógyszer-étel interakciókra – figyelmeztet az USA gyógyszerügyi hatósága.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> napvédelem
2017-06-15

A növények egy csoportja elfogyasztva, vagy a bőrrel érintkezve fokozott fényérzékenységet, valamint napsütés hatására égési tüneteket okozhatnak, figyelmeztet a Gyógynövénylap.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-02-01

Étrend-kiegészítők szedése és „szuper élelmiszerek” fogyasztása helyett a változatos, sokféle alapanyagot tartalmazó étrenddel hatékonyabb működésre serkenthetjük védekező rendszerünket, ami influenzajárvány idején különösen fontos.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-12-15

Néhány antibiotikum és más gyógyszerek gátolhatják a diamino-oxidáz (DAO) enzim működését, ezáltal felerősítheti a hisztamin intolerancia tüneteit.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-04-27

Az allergiás rhinitis idejében megkezdett kezelése nemcsak a tünetek enyhítése, hanem a súlyosbodás és a szövődmények kivédése szempontjából is fontos.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-03-07

Amennyiben az orvos még nem találja aggasztónak a koleszterinszintet, akkor érdemes megpróbálkozni néhány gyógynövénnyel, hiszen egyes gyógyfüvek is rendelkeznek koleszterinszint-csökkentő hatással, írja a gyogyszernelkul.com.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2014-08-19

Mivel  a kaukázusi medvetalp az egyetlen olyan lágyszárú növény Magyarországon, ami az embernél is magasabb, akár négy-öt méteresre is megnőhet, gyakori, hogy a turisták mellé állva fényképezik egymást, a gyerekek pedig letörik és játszanak vele. Ennek azonban súlyos következményei lehetnek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Azok az egzotikus növények, amelyeket Európában korábban egyáltalán nem alkalmaztak élelmiszerként, csak biztonságosságuk igazolása után kerülhetnek forgalomba étrend-kiegészítőként. Mégis előfordul, hogy ilyen növények (illegálisan) előfordulnak termékekben, ami elsősorban azért aggályos, mert elképzelhető, hogy használatuk egészségi kockázatokkal jár.