hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-09-20

A Richter licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical megkapta a gyártó bioszimiler készítményére a forgalomba hozatali engedélyt a japán egészségügyi minisztériumtól, írja a Portfolio.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-08-21

A Richter Európában is bevezette biohasonló készítményét, amely a magas csonttörési kockázatnak kitett férfiaknál és poszt-menopauzás nőknél kialakult oszteoporózis kezelésére szolgál.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-11-03

A biohasonló inzulinok az eredeti készítmények engedélyezett másolatai. Reális alternatívái lehetnek a ma rendelkezésre álló gyógyszerkészítményeknek.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-06-14

A szerzők öt olyan lehetséges beavatkozási módot azonosítottak, amelyek révén az EMA elősegítheti, hogy a gyógyszerek elérhetőbbé/megfizethetőbbé váljanak a betegek számára – legalábbis az Európai Unióban.  

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-03-11

A Richter Gedeon Nyrt. 15 milliárd forint nagyságrendű beruházási program keretében bővíti a kelet-közép európai régióban egyedülálló, csúcstechnológiákat alkalmazó, biohasonló készítmények fejlesztésére és gyártására létrehozott biotechnológia üzemét.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2015-12-08

Megkezdődött a Richter saját fejlesztésű bioszimiláris készítményének európai törzskönyvezési eljárása - jelentette be a Richter kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-09-16

Altorjay István egyetemi tanár, a Gasztroenterológiai Társaság elnöke a Medical Tribune számára adott interjúban kitért a betegek szűrésének, gondozásának számos a gyógyszerészeket is érintő vonatkozására.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-01-10

Bár a biológiai gyógyszerek árának kézben tartása régi vágya az egészségpolitikának, a mikéntre választ kereső, kimerítő szakmai konzultációsorozat végére most sikerült pontot tenni.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-08-31

Dankó Dávid, Frang Géza Attila,Girbicz Nikolett és dr. Molnár Márk Péter : Alternatívák a biohasonló gyógyszerek fenntartható közfinanszírozási rendszerére c. tanulmányának kiindulópontja, hogy bár farmakológiai sajátosságaikból adódóan a bioszimiler gyógyszerek terápiásan egyenértékűek az originális készítménnyel, azzal nem bioegyenértékűek, tehát automatikusan nem helyettesíthetők. Emiatt a biohasonló gyógyszerek támogatási rendszerét úgy kell kialakítani, hogy szakmailag indokolt esetekben előtérbe kerüljön a költséghatékony gyógyszerek használata, de tisztán pénzügyi okokból az orvos ne kényszerüljön készítményváltásra.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-06-30

Az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága egy új „klasztert” állított fel a bioszimiler gyógyszerek területén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.