hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-07-06

A visszakereshető minták jelentős segítséget nyújtanak az orvosbiológiai kutatásokhoz, valamint alapot biztosítanak a biomarker- vagy a gyógyszerkutatásokhoz.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-06-21

A University of South Australia kutatói a The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban közölt cikkükben arról számoltak be, hogy vizsgálatuk eredménye szerint közvetlen kapcsolat áll fenn a demencia és a D-vitamin hiány között.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2020-02-06

Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetsége a koronavírusok elleni küzdelemre alkalmas eszközeik felmérésére, összesítésére, és együttes alkalmazására kérte fel tagjait.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-05-09

Egy nemzetközi kutatócsoport az eddigi legnagyobb genomikai asszociációs vizsgálat során kimutatta, hogy a gyermekkori és felnőttkori asztmát okozó gének különböznek egymástól.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-09-18

A túl alacsony, illetve a túl magas HDL-szintek egyaránt növelik a kardiovaszkuláris mortalitás és a nem-fatális szívinfarktus kockázatát.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-06-07

A nappali alvás nem helyettesíti az éjszakait. Ha a szervezet külső kényszerből nem a belső ritmusával összhangban működik, gyakoribbak a pszichés zavarok.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-02-05

A menarche és a menopauza időpontja is döntő a később szív- és érrendszeri rizikó becslése szempontjából.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-06-19

Egy tucatnyi törvényt módosít a Magyar Közlönyben megjelent friss egészségügyi jogszabálycsomag: az engedélyezés előtti gyógyszeralkalmazástól a méltányossági segédeszközkölcsönzésig hoz újdonságokat.

#9
PharmaOnline
2014-11-03

Belehúz az egészségügyi kormányzat, több mint tucatnyi jogszabályt kíván módosítani a legújabb törvény-tervezetével, amely már elérhető a kormány honlapján.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.