hirdetés
2021. április. 18., vasárnap - Andrea, Ilma.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-11-30

Egy olcsó és meglepően kézenfekvő gyógymódban találták meg a fiatalság forrását a Salford Egyetem munkatársai, írja a hvg.hu.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-10-20

A légúti fertőzés az orrüreget, orrmelléküregeket, garatot, gégét, tracheát és hörgőket érintő akut fertőzések nem specifikus meghatározása, és az egyik leggyakoribb tünetegyüttes, ami miatt a betegek orvoshoz fordulnak.

#3
PharmaOnline
2013-10-14

Miközben a felnőttkori torokfájások mindössze 10 százalékát teszik ki a streptococcusok okozta esetek, a torokfájós felnőttek 60 százalékának ír fel valamilyen antibiotikumot orvosa.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-10-12

„Nagyon is valóságos veszély”, hogy a gonorrea, ez a szexuális úton terjedő gyakori betegség „kezelhetetlenné” válhat az antibiotikumokkal szembeni egyre fokozódó rezisztenciája miatt – figyelmeztet a nagy-britanniai Egészségvédelmi Hivatal (HPA).

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-07-11

Egy nemzetközi vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a nemi úton terjedő fertőzés egyik baktériumtörzse rezisztenssé vált az eddigi, bevett antibiotikumos kezelésre.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-01-26

Bizonyos gyakran alkalmazott antibiotikumok és vérnyomáscsökkentők egyidejű adása nagyfokú, kórházi kezelést igénylő vérnyomáscsökkenést, keringési sokkot okozhat az idősebb betegek körében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.