hirdetés
2021. december. 09., csütörtök - Natália.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-12-08

A mikrobiom egyensúlyának, az emésztőrendszer egészségének fenntartásában a rostdús étrend kulcsfontosságú. A rostfogalom bővülése, az új típusú rostok, különleges rostforrások megismerése a táplálkozástudományi szakemberek érdeklődésére is számot tarthat.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-08-06

A terhesség alatti láz- és fájdalomcsillapítás biztonságosnak tartott hatóanyaga az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógyszervegyület a paracetamol. A közelmúltban végzett epidemiológiai vizsgálatok eredményei némi óvatosságra hívják fel a figyelmet.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-06-03

Összefüggést talált a terhesség alatt szedett paracetamol és a gyereknél kialakuló figyelemhiányos hiperaktivitás és autizmus spektrum zavarok tünetei között egy több mint 70 ezer gyerek adatait vizsgáló, hat európai kohorszvizsgálaton alapuló kutatás.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-06-13

A prenatális nehézfém-expozíció szerepet játszhat az autizmus kialakulásában – derül ki a fogak dentinrétegének vizsgálatából.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-08-31

Az 1970-es években betiltott kemikáliák napjainkban is éreztetik hatásukat fokozott autizmus-rizikó, illetve intellektuális zavarok formájában.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-06-29

Az autizmusra jellemző viselkedési mintázat bizonyos elemei a bélflóra egyensúlyának helyreállításával rendezhetők – derül ki állatkísérletes eredményekből.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-06-17

A bélflóra egyensúlyának felborulása anyagcserezavarokkal, autoimmun és idegrendszeri kórképekkel hozható kapcsolatba, amik a bélflóra védelmére, az egészséges táplálkozásra irányítják a figyelmet.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-05-05

Újabb vizsgálat cáfolja azt a tévhitet, hogy az MMR-vakcináció növeli az autizmus spektrum zavar megjelenésének kockázatát. A kapcsolat akkor sem igazolható, ha a családban előfordul autizmus.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-10-18

Az EMA Farmakovigilanciai Kockázatértékelő Bizottsága lezárta a valproát-terápiával összefüggő fejlődési rendellenességek, a tesztoszteron-kezelés kardiális kockázatai és a leukémia kezelésében alkalmazott Iclusig tabletta trombóziskockázatának értékelésére hivatott felülvizsgálatot.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-07-28

Az Európai Gyógyszerügyi Hivatal Farmakovigilanciai Kockázatértékelő Bizottsága állást foglalt a kábítószer-függőség megszüntetésére alkalmazott orális metadonkészítmények, továbbá a krónikus vesebetegségben parenterális vaspótlásra alkalmazott Rienso oldat biztonságosságáról. A valproát biztonsági kockázatát a betegek közvetlen bevonásával elemzik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.