hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 240
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-01-19

Ha több időt töltenénk a szabadban, kevesebb gyógyszert szednénk a mentális egészségünk helyreállítása érdekében, írja a Qubit egy finn kutatás eredményeire hivatkozva.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-17

Sok a félreértés az antibiotikum és az asztma gyógyszerek együttes szedését illetően. Ezzel kapcsolatban Tárnok Ildikó tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát kérdeztük.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-04

A hónapok óta tartó, produktív köhögés krónikus hörgőgyulladás tünete is lehet. A tünetekről és okokról Tárnok Ildikó tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa számolt be.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-11-25

A fix dózisú ICS+LABA kombinációs készítmények a terápiás hatást, az alkalmazási kényelmet, a betegbiztonságot és az adherenciát tekintve is előnyöket kínálhatnak a monokomponensű gyógyszerekkel szemben.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-10-27

A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján vizsgálták azt az új étrend-kiegészítő készítményt, amely segítséget nyújthat vizeletinkontinenciával vagy vizelettartási zavarokkal küzdő nőknek.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-10-13

Az influenzavírus terjesztésében a gyermekek kiemelt szerepet játszanak – a betegség elleni védekezés legjobb módja továbbra is a védőoltás, amit októberben érdemes beadatni.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-10-01

A Pfizer 116 millió dollárt áldozott egy kis ausztrál vállalat felvásárlására, amely azt állítja, hogy olyan okostelefonos alkalmazást fejlesztett ki, amely a köhögés alapján diagnosztizálja a koronavírust, közli a Világgazdaság.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-09-15

Az allergia mára népbetegséggé vált, ősszel leggyakrabban a pollenek és egyes kültéri penészgombák okoznak légúti panaszokat.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-09-05

Légszomjat több betegség is okozhat, de akár túlsúly esetén vagy stresszhelyzetben is nehezebb lehet a levegővétel. Ha visszatérő problémával van dolgunk, indokolt a tüdőgyógyászati kivizsgálás.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-09-02

A Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság meghatározása szerint a rhinitis az orrnyálkahártya gyulladása, amely klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetek közül legalább kettő, hetente több napon át, naponta legalább fél–egy órán keresztül fennáll.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.