hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-11-14

Tegnap került virtuális pecsét arra az FDA-engedélyre, amely világviszonylatban elsőként zöld utat adott egy digitális gyógyszernek. Az Abilify MyCite néven jóváhagyott aripiprazol tabletta a benne lévő szenzor segítségével követi nyomon, hogy a szkizofrén beteg bevette-e a gyógyszerét.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-07-13

Európai forgalomba hozatali engedélyt kapott a vakokra jellemző cirkadián ritmuszavar első gyógyszere, a Hetlioz kapszula.

#3
PharmaOnline
2014-10-27

Ha általánosságban nem is, de bizonyos esetekben igen – hívja fel a figyelmet a JAMA Internal Medicine egyik friss tanulmánya a dopaminagonista-terápia egyik ismert, de vélhetően a ténylegesnél ritkábban felismert mellékhatására.

#4
PharmaOnline
2014-09-15

A második generációs antipszichotikus szerek idős betegekben akut vesekárosodást, vizeletretenciót és hipotenziót okozhatnak, sőt szedésük növelheti a mortalitást is.

#5
PharmaOnline
2014-04-03

A gyógyszermarketingnek és a betegadherencia fokozásának vannak közös eszközei. A közgazdaságtan és a pszichológia eredményeit ötvöző tudomány a közeljövőben átalakíthatja a gyógyszerválasztással kapcsolatos döntéseket.  

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-11-26

Egy friss vizsgálat eredményei szerint növelhetik a cukorbetegség kockázatát az antipszichotikumok, amelyeket egyre gyakrabban rendelnek gyerekeknek a bipoláris zavar, az autizmus és más mentális rendellenességek kezelésére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az összes vény nélkül kapható láz- és fájdalomcsökkentő, gyulladáscsökkentő nagyjából azonos módon hat, ezért ezeket ne vegyük be egyszerre.