hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-11-14

Tegnap került virtuális pecsét arra az FDA-engedélyre, amely világviszonylatban elsőként zöld utat adott egy digitális gyógyszernek. Az Abilify MyCite néven jóváhagyott aripiprazol tabletta a benne lévő szenzor segítségével követi nyomon, hogy a szkizofrén beteg bevette-e a gyógyszerét.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-07-13

Európai forgalomba hozatali engedélyt kapott a vakokra jellemző cirkadián ritmuszavar első gyógyszere, a Hetlioz kapszula.

#3
PharmaOnline
2014-10-27

Ha általánosságban nem is, de bizonyos esetekben igen – hívja fel a figyelmet a JAMA Internal Medicine egyik friss tanulmánya a dopaminagonista-terápia egyik ismert, de vélhetően a ténylegesnél ritkábban felismert mellékhatására.

#4
PharmaOnline
2014-09-15

A második generációs antipszichotikus szerek idős betegekben akut vesekárosodást, vizeletretenciót és hipotenziót okozhatnak, sőt szedésük növelheti a mortalitást is.

#5
PharmaOnline
2014-04-03

A gyógyszermarketingnek és a betegadherencia fokozásának vannak közös eszközei. A közgazdaságtan és a pszichológia eredményeit ötvöző tudomány a közeljövőben átalakíthatja a gyógyszerválasztással kapcsolatos döntéseket.  

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-11-26

Egy friss vizsgálat eredményei szerint növelhetik a cukorbetegség kockázatát az antipszichotikumok, amelyeket egyre gyakrabban rendelnek gyerekeknek a bipoláris zavar, az autizmus és más mentális rendellenességek kezelésére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az interneten számos "jó tanácsot" találunk arra az esetre, ha szívroham gyanúja áll fenn. Ezek nagy része ártalmatlan butaság, egészen addig, míg nem késleltetik a szakszerű ellátást.