hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-12-05

A rendszeres sztatin-alkalmazás nem befolyásolja az időskorúak kognitív képességeit, derül ki egy frissen publikált eredményű prospektív megfigyeléses vizsgálatból.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-09-20

A beteg kardiovaszkuláris rizikójától függően a lipidcsökkentő kezelést hierarchikus rendszerben, az életmódbeli és gyógyszeres kezelési lehetőségeket kombinálva építjük fel.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-06-20

Egy amerikai kutatócsoport egy új peptid antagonista alkalmazásával állati modelleken sikeresen csökkentette az Alzheimer-kórra jellemző béta-amiloid plakkok lerakódását az agyban.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-08-01

Az Alzheimer-kór és a más, különböző etiológiájú demenciák gyógyszeres kezelésére, ezen belül a memóriazavar javítására jelenleg az acetilkolin lebontásának gátlása, valamint az NMDA típusú glutamáterg receptorok antagonizmusa révén van lehetőségünk.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-02-15

A fagocitákban való koleszterin-lerakódás gátolja a mielinhüvelyek regenerációját sclerosis multiplex esetén. Az ún. LRX-agonisták alkalmazása terápiás eredményt hozhat.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-07-14

A legfrissebb vizsgálati eredmények kapcsolatot fedeznek fel az alvászavarok és az Alzheimer-kór biológiai markerei között.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-02-13

A magas PM2.5 légszennyezettségű lakókörnyezet átlagosan 81 százalékkal növeli a kognitív hanyatlás rizikóját – derül ki egy friss kutatásból.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-03-22

A felnőttkori szellemi aktivitás különösen előnyös azoknál, akik genetikailag prediszponáltak az Alzheimer-kórra.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-03-23

A Biogen Idec pénteken tette közzé az Alzheimer-kór kezelésére fejlesztés alatt álló aducanumab Ib fázisú vizsgálatának kedvező eredményeit.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-02-14

Drámai áttörést értek el a Case Western Reserve Egyetem idegtudományi kutatói, akik gyógyszert kerestek az Alzheimer-kórra. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.