hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-01-11

A terhesség alatti topiramát-terápia – napi dózistól függően – másfélszeres, de akár több, mint ötszörös kockázattal is járhat az ajak- és szájpadhasadékkal való születés gyakoriságát illetően.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-04-06

A „rohammentes epilepszia” első hangzásra ellentmondás, hiszen a betegség rohamokkal jár. Mégis, epilepszia diagnózissal „címkézzük” azokat a betegeket is, akiknek tartósan nincs rohamuk, de lenne, ha nem kapnának antiepileptikumot.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-01-12

A recept nélkül kapható gyógyszerekhez, természetesnek reklámozott étrend-kiegészítőkhöz is hozzá lehet szokni – derül ki a 60+ Életmód Szalon bejegyzéséből.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-09-01

A lázzal összefüggő görcsös állapot kialakulásának hátterében több gén mutációja igazolható.

#5
PharmaOnline
2015-04-20

A magzat valproát-expozíciója jelentősen rontja a gyermek szellemi fejlődését, ami iskolás korra az IQ, a verbális és nem verbális képességek, valamint a térbeli tájékozódási képességek terén is megnyilvánul.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-02-04

A figyelemhiányos hiperaktivitás kezelésére szolgáló lizdexamfetamin segíthet megfékezni a túlevéses zavarra jellemző falási rohamokat. Az FDA gyorsított eljárás keretében engedélyezte a szer új indikációját.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-06-30

Az antimikrobás szerekkel szembeni rezisztencia növekedése miatt empirikus alapon egyre gyakrabban nyúlunk a széles spektrumú antibiotikumokhoz, fontos azonban, hogy a választáskor gondosan mérlegeljük az alapbetegségeket és a lehetséges gyógyszerkölcsönhatásokat.

#8
PharmaOnline
2014-06-02

Nem kell hozzá egy évtized, hogy a gyógyszerrezisztens epilepsziában szenvedő betegeknek olyan tabletta álljon a rendelkezésére, mely igény szerint gátolja a görcsrohamok kialakulását, hasonló módon, ahogy a fájdalomcsillapítók enyhítik a fejfájást – ígérik a kutatók.

#9
PharmaOnline
2013-06-11

 A több mint háromezer tagot számláló Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnökével, dr. Szökő Évával beszélgettünk.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2013-05-23

Az  FDA arra figyelmeztetett, hogy veszélyes lehet a valproát-nátrium várandósoknál történő alkalmazása. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya „Mák, az Év Gyógynövénye, 2017” címmel tudományos poszterpályzatot hirdetett 9-12. osztályos középiskolások számára. A pályázaton 18 csapat vett részt az ország minden részéből.