hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-02-13

A kannabidiol antiepileptikumok melletti adagolása jelentősen csökkenti a Lennox-Gastaut szindrómás betegek rohamgyakoriságát.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-01-11

A terhesség alatti topiramát-terápia – napi dózistól függően – másfélszeres, de akár több, mint ötszörös kockázattal is járhat az ajak- és szájpadhasadékkal való születés gyakoriságát illetően.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-04-06

A „rohammentes epilepszia” első hangzásra ellentmondás, hiszen a betegség rohamokkal jár. Mégis, epilepszia diagnózissal „címkézzük” azokat a betegeket is, akiknek tartósan nincs rohamuk, de lenne, ha nem kapnának antiepileptikumot.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-01-12

A recept nélkül kapható gyógyszerekhez, természetesnek reklámozott étrend-kiegészítőkhöz is hozzá lehet szokni – derül ki a 60+ Életmód Szalon bejegyzéséből.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-09-01

A lázzal összefüggő görcsös állapot kialakulásának hátterében több gén mutációja igazolható.

#6
PharmaOnline
2015-04-20

A magzat valproát-expozíciója jelentősen rontja a gyermek szellemi fejlődését, ami iskolás korra az IQ, a verbális és nem verbális képességek, valamint a térbeli tájékozódási képességek terén is megnyilvánul.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-02-04

A figyelemhiányos hiperaktivitás kezelésére szolgáló lizdexamfetamin segíthet megfékezni a túlevéses zavarra jellemző falási rohamokat. Az FDA gyorsított eljárás keretében engedélyezte a szer új indikációját.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-06-30

Az antimikrobás szerekkel szembeni rezisztencia növekedése miatt empirikus alapon egyre gyakrabban nyúlunk a széles spektrumú antibiotikumokhoz, fontos azonban, hogy a választáskor gondosan mérlegeljük az alapbetegségeket és a lehetséges gyógyszerkölcsönhatásokat.

#9
PharmaOnline
2014-06-02

Nem kell hozzá egy évtized, hogy a gyógyszerrezisztens epilepsziában szenvedő betegeknek olyan tabletta álljon a rendelkezésére, mely igény szerint gátolja a görcsrohamok kialakulását, hasonló módon, ahogy a fájdalomcsillapítók enyhítik a fejfájást – ígérik a kutatók.

#10
PharmaOnline
2013-06-11

 A több mint háromezer tagot számláló Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnökével, dr. Szökő Évával beszélgettünk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az interneten számos "jó tanácsot" találunk arra az esetre, ha szívroham gyanúja áll fenn. Ezek nagy része ártalmatlan butaság, egészen addig, míg nem késleltetik a szakszerű ellátást.