hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 19
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-07-11

A vízoldékony B-vitaminok hiánya jellemzően időskorban vagy tartós parenterális táplálás következményeként léphet fel, de fokozottan veszélyeztetettek az evészavarral küzdők és az alkoholbetegek is.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-06-27

A Harvard Egyetem kutatásai alapján a Kínából származó kudzu gyökér ígéretes megoldást jelenthet azoknak, akik mérsékelni szeretnék az alkoholfogyasztást, írja a GyógynövényLap.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-01-10

A diszulfirám in vitro és in vivo rákellenes hatása egyre inkább bebizonyosodik. Valószínűleg a diszulfirám ditiokarb metabolitjának a réz-komplexe felelhet a daganatokkal szembeni hatásért.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-09-13

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-03-06

A modern kutatások azt bizonyítják, hogy a pszilocibint használni lehetne a pszichoterápiában is – derül ki az Index írásából, amely összefoglalja több évtized ilyen irányú kutatásait.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-09-13

Heti két óra mozgás részben ellensúlyozhatja az alkoholfogyasztás káros hatásait, írja a legújabb kutatás és az InfoRádió beszámolója alapján a Házipatika.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-08-15

Az NSAID-ek a fájdalom és a gyulladás kezelésére világszerte leggyakrabban felírt gyógyszerek. Indikációs területük nem csökken, hanem egyre bővül, és sok készítmény ma már könnyen hozzáférhető.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-04

A koleszterinszint-csökkentésre nemcsak az áll, hogy az alacsonyabb jobb, hanem az is, hogy a korábban kezdett jobb. Az 1,8 mmol/l alatti LDL-C- és/vagy 2,6 mmol/l alatti non-HDL-C-célértéket jelentő igen nagy kockázati kategória az utóbbi időben a korábbiaknál kiterjedtebb lett.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-07-29

Az új készítmények mellett nem szabad megfeledkezni arról, hogy még mindig a metformin az a hatóanyag, mely esetében a legtöbb adat bizonyítja a készítmény cardiovascularis, onkológiai biztonságosságát.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-04-25

A rosacea iránti tudományos érdeklődés élénkülésének köszönhetően a betegséggel kapcsolatos ismereteink bővültek és új terápiás célpontokat azonosítottak a kutatók.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az összes vény nélkül kapható láz- és fájdalomcsökkentő, gyulladáscsökkentő nagyjából azonos módon hat, ezért ezeket ne vegyük be egyszerre.