hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-01-10

A diszulfirám in vitro és in vivo rákellenes hatása egyre inkább bebizonyosodik. Valószínűleg a diszulfirám ditiokarb metabolitjának a réz-komplexe felelhet a daganatokkal szembeni hatásért.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-09-13

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-03-06

A modern kutatások azt bizonyítják, hogy a pszilocibint használni lehetne a pszichoterápiában is – derül ki az Index írásából, amely összefoglalja több évtized ilyen irányú kutatásait.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-09-13

Heti két óra mozgás részben ellensúlyozhatja az alkoholfogyasztás káros hatásait, írja a legújabb kutatás és az InfoRádió beszámolója alapján a Házipatika.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-08-15

Az NSAID-ek a fájdalom és a gyulladás kezelésére világszerte leggyakrabban felírt gyógyszerek. Indikációs területük nem csökken, hanem egyre bővül, és sok készítmény ma már könnyen hozzáférhető.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-04

A koleszterinszint-csökkentésre nemcsak az áll, hogy az alacsonyabb jobb, hanem az is, hogy a korábban kezdett jobb. Az 1,8 mmol/l alatti LDL-C- és/vagy 2,6 mmol/l alatti non-HDL-C-célértéket jelentő igen nagy kockázati kategória az utóbbi időben a korábbiaknál kiterjedtebb lett.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-07-29

Az új készítmények mellett nem szabad megfeledkezni arról, hogy még mindig a metformin az a hatóanyag, mely esetében a legtöbb adat bizonyítja a készítmény cardiovascularis, onkológiai biztonságosságát.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-04-25

A rosacea iránti tudományos érdeklődés élénkülésének köszönhetően a betegséggel kapcsolatos ismereteink bővültek és új terápiás célpontokat azonosítottak a kutatók.

2014-07-02
A lényeg az, hogy a sörben lévő alkohol erős prooxidáns, bőven ellensúlyozza az italban jelen lévő antioxidánsok hatását. Végeredményben a sör nem antioxidáns, hanem prooxidáns hatású, ezzel magyarázható a túlzott sörfogyasztás (alkoholizmus) számos "mellékhatása".
#10
PharmaOnline
2014-04-28

Társadalmi egyeztetés előtt áll a dokumentum. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Azok az egzotikus növények, amelyeket Európában korábban egyáltalán nem alkalmaztak élelmiszerként, csak biztonságosságuk igazolása után kerülhetnek forgalomba étrend-kiegészítőként. Mégis előfordul, hogy ilyen növények (illegálisan) előfordulnak termékekben, ami elsősorban azért aggályos, mert elképzelhető, hogy használatuk egészségi kockázatokkal jár.