hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 129
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-11-25

A fix dózisú ICS+LABA kombinációs készítmények a terápiás hatást, az alkalmazási kényelmet, a betegbiztonságot és az adherenciát tekintve is előnyöket kínálhatnak a monokomponensű gyógyszerekkel szemben.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-09-22

Klinikai gyógyszerész segíti a betegellátást szeptembertől a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikán. A gyógyszerészek így már kilenc klinikán vesznek részt a terápiás döntéshozatalban, felügyelik a gyógyszerelést és tanácsokkal látják el a betegeket.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-06-22

Két fő üzenetem van, amit egyrészt a kamarának, másrészt pedig a gyógyszerésztársadalomnak szeretnénk elmondani – fogalmazott Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár az idei Patikanapon.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-06-08

Hankó Zoltánnal, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökével a június 10-ei Patikanappal kapcsolatban elsősorban szakmapolitikai kérdésekről közöl beszélgetést az mgyk.hu.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-03-17

Ahelyett, hogy tovább konzerválnánk egy merev rendszert, itt az ideje, hogy 21. századi válaszokat adjunk a 21. század kihívásaira – hangzott el azon a konszenzuskonferencián, ahol a gyógyszerészi gondozás kérdéskörét elemezték a szakemberek.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2021-11-02

Október közepén újra személyesen találkoztak a gyógyszerészek a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége három évtizedes hagyománnyal rendelkező kongresszusán.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vénás betegségek
2021-09-08

Egyelőre kevés az iránymutatás abban a tekintetben, hogy krónikus vénás betegség esetén hány héten/hónapon keresztül javasolt szedni a venoaktív gyógyszereket.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2021-08-19

A krónikus mieloid leukémia terápiájában a hatóanyagok közti választás során tekintettel kell lenni a mellékhatásprofilukra is.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2020-08-17

Húsz részből álló gyógyszerhasználati adherencia-fejlesztést szolgáló video-sorozatot készített a Magyar Gyógyszerészi Kamara, amelynek célja a tudatos gyógyszeralkalmazás elősegítése és a gyógyszerhasználattal kapcsolatos lakossági ismeretek erősítése.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-06-17

Egyre többet és többet mutat a mérleg… van, akinek az tűnik fel, hogy az utóbbi időben megnőtt az étvágya. Furcsa, mert mindeközben a beteg nem változtatott az életmódján. Egy jelentősebb változás történt csupán, egy számára új gyógyszert írt fel az orvosa, amit elkezdett szedni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés