hirdetés
2022. június. 30., csütörtök - Pál.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-02-09

A Vanderbilt Egyetem kutatói egy olyan genetikailag módosított fehérjével végeztek sikeres vizsgálatokat, amely akár napok alatt képes lehet tumorok “felolvasztására”.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-01-21

A Boehringer Ingelheim és a Vanderbilt Egyetem partneri együttműködést jelent be a pszichiátriai betegségek újfajta kezeléseinek fejlesztése céljából.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-03-21

A Boehringer Ingelheim és a Vanderbilt Egyetem együttműködik olyan új rákellenes gyógyszerek kifejlesztésében, amelyek az MCL1 (myeloid cell leukemia) fehérjét gátolják.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-01-28

Az Alzheimer-kór kezelésében ígéretesnek tűnik a kurkuma-fűszer hatóanyagának, a kurkuminnak az alkalmazása - állítják állatkísérletek alapján az amerikai és japán kutatók.

#5
PharmaOnline
2013-05-24

A gyógyszeres tanácsadást formálisan be kellene ütemezni a kórházi elbocsátás folyamatába - kutatás. 

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-11-16

A SARS-koronavírus mutációs sebességének felgyorsítása rontja a kórokozó azon képességét, hogy betegséget okozzon a megfertőzött állatokban.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-12-17

Két, látszólag nagyon hasonló vérnyomáscsökkentő más-más módon hat a szív állapotára a dializált betegekben,  egy részüknél az egyik, a többieknél a másik gyógyszer előnyösebb – ezt mutatta ki egy, nemsokára a Journal of the American Society Nephrology-ban (JASN) publikálandó vizsgálat.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-08-29

Két gyakran használt szer, a koleszterincsökkentő pravastatin és az antidepresszáns paroxetine kombinációja megemeli a vércukorszintet – bizonyosodott be egy komplex vizsgálat révén, amelyben a kiinduló adatokat úgy szerezték, hogy az amerikai gyógyszermellékhatás-jelentő rendszert böngészték át szoftverjük segítségével a Stanford Egyetem kutatói.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-05-27

Két, gyakran együtt használt készítmény - egy antidepresszáns és egy koleszterincsökkentő - kombinált használata nem várt mellékhatást okozhat: a vércukorszint hirtelen kiugrását. A glükózszint növekedése a diabéteszesekben a legkifejezettebb, vagyis éppen azokban, akiknél különösen fontos a annak szabályozása. Az Egyesült Államokban a kutatók becslése szerint félmillió-egymillió ember szedi mindkét gyógyszert szimultán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.