hirdetés
2022. november. 30., szerda - András.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-07-28

A WHO már nem tekinti nélkülözhetetlen gyógyszernek az oszeltamivirt tartalmazó influenza elleni gyógyszert (Tamiflu®). A gyártó a gyógyszer hatását és mellékhatásait illetően sem hozott nyilvánosságra minden adatot.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-10-06

Hogyan ellenőrizhetőek az interneten keringő egészségügyi információk? Valóban eltitkolja az igazi gyógymódot a gyógyszerlobbi? Dr. Szántai-Kis Csaba gyógyszerész-kutatót a Hetek kérdezte.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-03-05

Az influenzavírus elleni kezelés több mint 40 százalékkal csökkenti a légúti felülfertőződés esélyét és gyorsítja az influenza gyógyulását – derül ki a Michigani Egyetem kutatói által végzett metaanalízisből.

#4
PharmaOnline
2014-04-16

Alig egy hét telt el azóta, hogy a Roche nyilvánosságra hozta az általa szponzorált vizsgálat eredményeit, mely szerint a 2009-es H1N1-járvány idején a Tamiflu életeket mentett, és máris ezt cáfoló adatokat ismerhetett meg a világ. Az elemzés szerint semmi nem bizonyítja, hogy a gyógyszer megakadályozta volna a fertőzés terjedését vagy kivédte volna a szövődményeket.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-02-16

Nem tartalmaz aktív hatóanyagot az a hamis rákgyógyszer, amelynek amerikai felbukkanása kapcsán az eredeti gyártó adott ki figyelmeztetést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés