hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 31
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-02

Oroszország azon dolgozik, hogy Magyarországra hozza a Szputnyik V gyártási technológiáját, a hvg.hu szerint ez is elhangzott a keddi Putyin–Orbán-egyeztetésen.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-12-23

Nyilvántartásba vette az orosz egészségügyi minisztérium a Mir-19 elnevezésű, a SARS-CoV-2 okozta fertőzés elleni gyógyszert, amelyet az orosz Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség fejlesztett ki.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-11-11

A magyar hatóságok adatai alapján az orosz egészségügyi miniszter közölte: 4 ezrelék alatti az orosz vakcinával Magyarországon beoltottak körében a megbetegedések aránya, írja a hvg.hu.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-08-03

Meghaladja a 90 százalékot az orosz vakcináknak az új koronavírus delta és delta plusz változatával szembeni hatékonysága, jelentette ki a Vektor vírusfertőzés-kutató intézet vezetője.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-07-08

Dr. Arnold Dénes Arnold, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista szerint teljes körű kivizsgálással és mélyreható kikérdezéssel a rejtett fájdalom oka sokszor fellelhető, és megfelelő módszerekkel enyhíthető is.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-05-07

Oroszországban hivatalosan engedélyezték a Szputnyik Light vakcina használatát – közölte az orosz oltóanyagokat menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2021-04-06

Évi százmillió adag Szputnyik V vakcina gyártásáról állapodott meg hétfőn az indiai Panacea Biotec vállalattal az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2021-03-15

Oroszország olasz, spanyol, francia és német cégekkel állapodott meg a Covid-19 ellen kifejlesztett Szputnyik V gyártásáról, és kész megkezdeni a szállítást azokba az uniós országokba, amelyek engedélyezik e vakcina alkalmazását.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-03-12

Namíbiában is bejegyezték, és ezzel együtt immár 50 országban engedélyezték a Szputnyik V vakcina alkalmazását, közölte az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-03-09

Bocsánatkérést követelnek a Covid-19 elleni orosz Szputnyik V vakcina fejlesztői Christa Wirthumer-Hochétól, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) igazgatóbizottságának vezetőjétől.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.