hirdetés
2021. február. 26., péntek - Edina.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2020-08-14

Az augusztus az allergiában szenvedők számára az egyik legnehezebben elviselhető hónap, hisz ekkor egyszerre két erősen allergén növény is virágzik: a parlagfű és a fekete üröm.

#2
Pharma Tribune 7. évf. 1. szám
PharmaOnline >> pharmaonline >> Továbbképzés
2020-03-19

A visszatérő húgyúti fertőzések megelőzésére mind az európai, mind a tengerentúli szakmai irányelvek említik a tőzegáfonya adagolását. 

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-02-08

Influenzaszezonban sokan nyúlnak különböző készítményekhez. Prof. dr. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája szerint nem mindegy, hogy statint szedők mit használnak.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-01-15

Számos vény nélkül kapható gyógyszer, köztük elsősorban az NSAID-ok, számos paraméter értékét befolyásolhatják vér- és vizeletvizsgálat során.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-11-27

A hólyaghurut nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti, és a népszerű házi praktikák közül van olyan, ami többet árt, mint használ. Valóban segít a tőzegáfonya? És mi a helyzet a forró fürdővel?

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-07-24

Változtak a nem-komplikált húgyúti infekciók kezelésére vonatkozó evidencia-alapú, S3-irányelvek. A legnagyobb újdonságnak az számít, hogy a jövőben a fitoterapeutikumok is helyet kapnak a profilaxisban.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-10-28

Újabb népi gyógymódról bizonyították be, hogy hatástalan: a tőzegáfonya nem előzi meg és nem gyógyítja a húgyúti fertőzéseket az időseknél egy új amerikai tanulmány szerint.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-07-26

A nem kezelt hólyaggyulladás akár néhány nap alatt lázzal járó vesemedence gyulladást okozhat, ezért is fontos, hogy mielőbb urológushoz forduljunk – mondja dr. Majoros Attila a Semmelweis Egyetem honlapján.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2014-07-21

Pályázzon! Most 30 termék védjegyének megszerzését finanszírozza a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete. Ezzel az önszabályozó lépéssel az étrend-kiegészítő gyártók siettetik a piac öntisztulását.

#10
PharmaOnline
2014-05-16

A hazai gyógyszerészeti szervezetek összefogásával megrendezett Év Gyógyszerészhallgatója című gondozási verseny rámutat az eddigiekhez képest gyakorlatiasabb szemléletű oktatás előnyeire – írja beszámolójában dr. Fittler András.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításával 2021. január 1-től az elsőfokú közigazgatási hatósági eljárások alapvetően illetékmentessé váltak. Ennek következtében – a törvény 1. számú mellékletében felsorolt néhány speciális esettől eltekintve – nem kell megfizetni a 3000 forintos eljárási illetéket az ügyintézés során.

Dr. Csupor Dezső szakgyógyszerész, gyógynövénykutató írása nem a lehetséges "ötleteket" mutatja be, hanem a már elfogadott kezelési módszereket, ajánlásokat.