hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 103
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-09-04

Kínában vészhelyzeti felhasználásra, emlékeztető oltásként engedélyt kapott a Livzon Pharmaceutical Group vakcinája – írja a Reuters nyomán a 24.hu.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-31

Kételyek merültek fel a kínai oltóanyag hatékonyságával kapcsolatban, amellyel jellemzően az időseket oltották. Rusvai Miklós virológus a Blikknek kijelentette: hiba volt az alkalmazása.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-08-30

Megjelent a koronavírus-vakcinák hatékonyságát szisztematikusan felmérő tanulmánysorozat, a HUN-VE harmadik része a Frontiers in Immunology című egészségügyi szaklapban, szúrta ki a Telex.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-19

A hvg.hu szerint Ujhelyi István EP képviselő az NNK-tól kapott adatok alapján számolt be arról, hogy több mint 20 milliárd forint értékben ajándékozott el Covid-vakcinákat a kormány.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-08-10

A Sinopharmmal oltott elhunytak voltak a legtöbben az első, második és harmadik beadott oltások tekintetében is, derül ki az Átlátszó elemzéséből.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-06-21

A Pénzcentrum összeszedte, hogyan viszonyulnak a magyarok a koronavírus elleni oltás felvételéhez, kinek kötelezó, és azt is, mennyire bizonyultak hatásosnak az idehaza használt Covid-vakcinák.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-04-19

A Sinopharm gyógyszergyár leányvállalataként működő China National Biotec Group közölte, engedélyezték, hogy klinikai vizsgálatokat folytassanak az általa a koronavírus omikron variánsával szemben kifejlesztett két oltóanyaggal.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-02-25

Megjelent egy tanulmány, amely először közöl adatokat arról, hogy a Magyarországon használt vakcinák közül melyiknek a hatékonysága idővel hogyan csökken, írja a Telex.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-18

Sarkadi Balázs biokémikus, akadémikus a KeljFelJancsiban az OGYÉI által tett büntetőfeljelentésről, a szakmaiságról és a tudomány védelméről is beszélt. A 168.hu szemléje.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-01-13

A QR-kód módosításával csak az oltottaknak marad érvényes a védettségi igazolványuk, Covid megbetegedésen való átesettség a jövőben nem jogosít a kártya használatára – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.