hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 49
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-08-13

Az Index szerint mind a két SMA-s betegnél akut májelégtelenség alakult ki közvetlenül azután, hogy megkapták a Zolgensma nevű gyógyszert – ezt maga a gyártó, a Novartis jelentette be nemrég.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-04-13

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) 2021-ben 92 gyógyszer számára adott zöld utat az engedélyezési folyamat részeként, írja összeállításában az EgészségKalauz.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-03-21

Együttműködési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem, az ITM és a Novartis Hungária Kft. azzal a céllal, hogy az állami és privát szektoron átívelő egyedülálló partnerségük révén előmozdítsák az innováció térnyerését a magyar közegészségügyben.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-28

A ritka betegségek 80 százaléka genetikai eredetű, így gyógyításukban a sejt- és génterápiás eljárások hozhatják meg az igazi áttörést.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-02-23

Egy eddig ismeretlen gyógyszercsoportról számoltak be, amely ígéretesnek mutatkozott 2-es típusú cukorbetegség és a nem-alkoholos zsírmájat valamint szív-érrendszeri problémákat okozó metabolikus szindróma kezelésében.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-01

A Werner-von-Siemens-Ringet kapja meg Karikó Katalin és a BioNTech három másik vezetője, Christoph Huber, Ugur Şahin és Özlem Türeci, jelentette be a díjat gondozó alapítvány.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-11-18

Az Indiana University School of Medicine kutatói a Science Translational Medicine folyóiratban számoltak be áttörésükről, mely szerint sikerült olyan kismolekulás hatóanyagot találniuk, melynek célpontja a korábban “gyógyszerezhetetlennek” tartott SUMO1 onkogén fehérje.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2021-07-01

Az OGYÉI néhány héttel ezelőtt regisztrálta, és a napokban meg is érkezett az országba az a teszt, amely végre megszünteti azt a helyzetet, hogy a hazai lakosság antigén tesztek helyett százezres léptékben vásárolt antitest teszteket a friss fertőzések kimutatásának céljából.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-05-04

A japán Kumamoto Egyetem kutatói a Molecular Pharmaceutics folyóiratban megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy jó eredményeket értek el egy új adalékanyaggal ellátott inzulin orális adagolásával.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-04-16

Az SMA-ban szenvedő magyar betegek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), közli Facebook-oldalán Kásler Miklós.

hirdetés
hirdetés
hirdetés