hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 189
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-16

Nagy-Britanniában engedélyeztek a világon először olyan védőoltást a koronavírus ellen, amely az eredeti, valamint az újabb, omikron variáns ellen is hatásos.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-03

Az antibiotikumtól kezdve a fájdalomcsillapítókig gyógyszerhiány van Nagy-Britanniában, de nem lesz gyógyszere a csontritkulással küzdőknek, a Parkinson-kóros és a demens betegeknek se, írja a Bors.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-06-29

Nemzetközi workshopot tartottak a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetében a populációs gyógyszerkinetikai modellezésről és a gyógyszeres terápia individualizálásáról. A workshop előadója Michael N. Neely volt.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-06-07

A majomhimlő enyhébb tünetei és alacsonyabb fertőzésszáma miatt kisebb lehet a kereslet a vírust kimutató tesztek iránt, prognosztizálja összeállításában a VG.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-04-15

A brit gyógyszerfelügyelet csütörtökön jóváhagyta a francia-osztrák Valneva biotechnológiai vállalat koronavírus elleni vakcináját – írja a Reuters nyomán a Telex.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-04-13

Az EU jogszabályt fogadott el Észak-Írország, valamint Ciprus, Írország és Málta folyamatos gyógyszerellátásának biztosítására – közölte az Európai Unió Tanácsa.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-28

Az Egyesült Királyságban, amely 2021 elején gyors oltási kampányával a fél világot irigykedésre késztette, 4,7 millió koronavírus-vakcina ment pocsékba 2021 októberében, írja a Napi.hu.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-02-04

A koronavírus járvány alatt közel megnégyszereződött a hamis gyógyszerek forgalma – derült ki azon a minapi online webináriumon, ahol arról is szó esett, milyen szerepük van a gyógyszerészeknek a gyógyszerhamisítás és illegális forgalmazás elleni fellépésben.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-01-20

Csupán a belépő a következő évtizedek járványos időszakába a mostani pandémia, számos hasonlóra számíthatunk majd a jövőben – mondta Jakab Ferenc, a Pécsi tudományegyetem virológus professzora egy szerda esti webináriumon.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-12-22

A három oltás is kevés az omikron nevű vírusvariáns megállításához – mondta a hvg.hu szerint Ugur Sahin, a BioNTech első embere a Le Monde című francia napilapnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.