hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 26
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-09-03

Az Európai Gyógyszerügynökség a Nuvaxovid nevű oltóanyag emlékeztető oltásként való jóváhagyását javasolta.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-05-25

Antibiotikum-rezisztens baktériumok elleni terápiák, illetve mRNS-alapú vakcinák fejlesztésével kapcsolatos kutatások folynak majd a Nemzeti Biotechnológiai Laboratórium új épületében.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-05-23

A Moderna HIV vírus elleni vakcinája az első fázisú klinikai tesztek alapján működik, ezért most az Egyesült Államokon kívül is kipróbálja azt a cég, írja összefoglalójában a hvg.hu.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-03-16

Három mRNS-alapú HIV-vakcina fázis-1-es vizsgálatát indítja el az USA Allergia és Fertőző Betegségek Nemzeti Intézete (NIAID) – olvasható a Telex szerint a Nemzeti Egészségügyi Intézetek honlapján.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-09

A Sars-Cov-2 elleni oltásokat nem váltja ki a Covid-fertőzés során megszerzett immunitás, ahogyan a terápiában jelenleg rendelkezésre álló gyógyszerek sem pótolják a vakcinát, még ha egyre hatékonyabbak is a koronavírusos betegek kezelésében.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-01-28

Megkezdte a Moderna az mRNS-alapú, HIV elleni védőoltásának klinikai tesztjét, közölte a hvg.hu. A cég emlékeztető oltást is tesztelni fog.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-12-20

A meghatározó klinikai vizsgálatok alapján az eredeti vuhani vírustörzsre vonatkozóan a hazánkban alkalmazott vakcinák 76–95% közötti védettséget adnak.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-12-16

Az EMA emlékeztető oltás beadását javasolja a Janssen gyógyszeripari vállalat egydózisú, koronavírus elleni vakcinájából.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2021-11-10

Az előző évinél majdnem százszor nagyobb bevételt ért el a január-szeptemberi időszakban a BioNTech kutatóvállalat, amely a Pfizerrel közösen kifejlesztette a Covid-19 elleni vakcinát.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-09-30

Szlovénia úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggeszti a Janssen koronavírus elleni oltóanyagának alkalmazását, amíg ki nem derül, van-e összefüggés egy haláleset és a vakcina használata között.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.