hirdetés
2020. augusztus. 12., szerda - Klára.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2020-05-29

A hormonreceptor-pozitív, HER2-negatív daganat miatt műtött nők adjuváns kezelésének része a hormonkezelés. Emellett a klinikai és patológiai jellemzők alapján határozzák meg legtöbbször, hogy szükség van-e kemoterápiára.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-05-07

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága áprilisi üléséről az OTSZ Online számol be.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-07-12

Új kutatási eredmények születtek a triplanegatív emlőrák, az előrehaladott HR-pozitív emlőrák és a HER2-negatív, metasztatikus emlőrák kezelésével kapcsolatban, írja a PharmindexOnline.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-06-05

A szokványos hormonterápiának egy új hatóanyaggal (palbociclib) történő kiegészítése mérhetően hosszabb kontroll biztosít az emlőrák egy gyakori típusában.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-04-30

Egy, a daganatba implantálható miniatürizált gyógyszerleadó rendszer segíthet az adott betegnél leghatásosabb kezelési mód kiválasztásában – ígérik az MIT kutatói egy új fejlesztés bemutatása kapcsán.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-02-13

Új hatóanyaggal bővült a tengerentúlon az posztmenopauzában lévő nők előrehaladott stádiumú emlőrákjának terápiás eszköztára. Az egyedi hatásmechanizmusú palbociclib a gyógyszeripari elemzők szerint a jövő egyik bombasikere lehet.

#7
PharmaOnline
2014-05-14

A 2013 tavaszán megtartott St. Gallen-i emlőrák-konferencián megerősítést nyert az emlőrákok öt molekuláris altípusának elkülönítése. Az elmúlt években a kutatások az endokrin terápiákra való rezisztencia megértésére, illetve áttörésére, a HER2-receptor-ellenes kezelésekre és a tripla negatív tumorok célzott kezelési lehetőségeire irányultak elsősorban.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2013-08-29

A Novartis nem folytatja az engedélyeztetési eljáráshoz szükséges vizsgálatokat ezzel az indikációval.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-09-29

Ha metasztatikus emlőrákban sorafenibbel egészítik ki a standard kemoterápiát vagy a hormonkezelést, ez nem hosszabbítja meg a progressziómentes túlélést.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-06-30

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) jóváhagyta egy új genetikai teszt alkalmazását, amellyel kimutatható, hogy egy adott emlőrák HER2-pozitív-e.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A költségvetési törvény megjelenését követően minden évben megvizsgáljuk azokat a tételeket, melyek a gyógyszerellátás számára jelentőséggel bírnak.