hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-11-15

A sclerosis multiplex kezelésében alkalmazott hatékony terápiák egyik hátránya lehet az esetleges fertőzésekkel szembeni védekezőképesség csökkentése.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-09-07

Epidemiológiai vizsgálatok alapján az oltóanyag várhatóan védelmet nyújt azon HPV-típusok ellen, amelyek körülbelül a méhnyakrák esetek 90%-át okozzák.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-07-25

A 9 komponensű humán papillomavírus elleni oltás kezelési megoldás lehet laphámsejtes karcinómában szenvedő betegek esetében, amikor nem lehet sebészeti beavatkozást alkalmazni.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-01-24
A három évvel ezelőtt a Nemzeti Védőoltási Programba beemelt és a hetedikes lányok számára térítésmentesen biztosított védőoltást már 10 éve alkalmazzák sikerrel világszerte.
 
#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-11-18

Az Európai Gyógyszerügyi Hivatal nem állapított meg ok-okozati kapcsolatot a HPV-ellenes oltások és a komplex regionális fájdalom-szindróma, illetve a poszturális ortosztatikus tachikardia szindróma között.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-06-22

Az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (EMA) Humán alkalmazásra szánt orvosi termékekkel foglalkozó bizottságának (CHMP) februári és márciusi ülésén született támogató javaslatok alapján ismét számos területen bővül az európai gyógyszerpaletta.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-08-28

A szülők attól tartanak, hogy a betegség annak a méhnyakrák elleni oltásnak a mellékhatása, amelyet az utóbbi hónapokban kaptak a fiatalok, közölte a hirado.hu.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-09-29

Az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (European Medicines Agency, EMA) válaszolt a Sane Vax Inc. Gardasillal kapcsolatos aggályaira, és megállapította, hogy a humán papillómavírus (HPV) elleni oltás biztonságos és hatékony.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejével lépett életbe a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről és ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet egyik módosítása.