hirdetés
2023. február. 03., péntek - Balázs.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 53
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-10-25

Leállították a III. fázisú kísérleteket, mondván, hogy az omikron variáns megjelenése megnehezítette a gyógyszer hatékonyságának mérését a súlyos tünetek megelőzésében, írja az Egészségkalauz.

2022-08-31

Összességében az elfogyasztott tea mennyisége lehet a fő tényező. A szokásos egy vagy pár csészés, mértékletes (nem literszámra való) fogyasztás mellett a modern szakirodalom zömmel nem mutatott ki vesekő-kockázat fokozódást, sőt, védőhatásról számol be.

2022-05-22

Újabb 34 beteget azonosítottak, így az érintettek összesített száma már 197. Tizenegy gyermeknél vált szükségessé májátültetés. A májgyulladások kóroki háttere továbbra sem ismert; a vezető hipotézis még mindig az adenovírus fertőzés.

2022-02-28

A Covid-19 betegeknél újonnan diagnosztizált cukorbetegség alacsonyabb vércukorszintekkel, de magasabb gyulladásos markerekkel és az intenzív osztályos kezelés nagyobb kockázatával társul, mint a korábban diagnosztizált cukorbetegség esetében, ám a betegek kb. felében a cukorbetegség rendeződik.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-01-10

Viharos sebességgel terjed a világban a koronavírus új mutációja, de a tünetei enyhébbek lehetnek, és gyorsteszttel ezt is kimutathatjuk.

2021-09-19

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-07-07

Dobson Szabolcs gyógyszerésszel, gyógyszerengedélyezési szakértővel, a Magyar Gyógyszertörténeti Társaság elnökével a tudas.hu beszélgetett.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-06-28

Nagyságrendekkel nőtt az ellenanyagszint azoknál a személyeknél, akik az AstraZeneca vakcinája után Pfizert kaptak, közli a Lancet orvosi szaklapban megjelent kutatás eredményei nyomán a Napi.hu.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-05-04

Az Egészségügyi Világszervezet friss elemzése figyelmeztető jelként értékelhető. Főképp arról nincsenek meggyőződve, hogy az idősek és társbetegségben szenvedők esetében jó védelem alakulna ki az oltással, közli a Portfolio.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-02-16

A Magyar Narancs a vakcinák engedélyezési folyamatának és használatának egyéb problémáiról beszélgetett Dobson Szabolcs gyógyszeripari és -engedélyezési szakértővel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.