hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 542
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> Probiotikumok
2023-01-31

Bélbetegségekben és a széleskörben használandó antibiotikum terápiával összefüggésben megjelenő hasmenésre, illetve a bél immunrendszerének károsult működésére gyors és hatékony megoldást nyújt egy gombafajta, a Saccharomyces boulardii. Hatásosságát évtizedek óta bizonyítja, amit klinikai tanulmányok tudományosan alá is támasztanak.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vashiány
2023-01-31

A vas a hemoglobin és a mioglobin építőköve, és elengedhetetlenül fontos – többek között – az agy fejlődéséhez, a gyermekkori növekedéshez, a genetikai anyag és különféle hormonok szintéziséhez és az immunműködéshez. Leszögezhető tehát, hogy az emberi szervezetnek szüksége van a vasra. Az almába szúrt vasszögön kívül azonban egyéb módjai is vannak a vaspótlásnak. Bemutatjuk a hem-vas és a nem hem-vas közötti különbségeket, a kétféle vas élelmi forrásait, és taglaljuk a vas-szupplementáció lehetőségeit.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-31

Ha a tudomány presztízse csökken, az meggyőződésem szerint a rossz kommunikáció miatt van, mondta a 24.hu-nak Csupor Dezső kutató gyógyszerész, egyetemi tanár, az MTA doktora és blogger.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-01-27

A pancreasenzim-pótló kezelésekre fokozottan érvényes, hogy a hatásosság kulcsa a szakszerű gyógyszeralkalmazás. Lényeges odafigyelni az alkalmazott dózisra, a bevételi időpontra, a gyógyszerformára és a bevétel módjára.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-11

A szelén rendkívül fontos fém az emberi szervezet számára. A férfiak szervezetében gyakoribb a szelénhiány, mely nemcsak fáradékonyságot okozhat, de a spermiumképzésre, ezen keresztül pedig a termékenységre is komolyan rányomja bélyegét.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-09

Egy hazánkban még kevéssé ismert vitamin segíthet abban, hogy a kalcium ne rakódjon le az erekben. A K2-vitamin fontos szerepét az érelmeszesedés elleni harcban egyre több orvosi kutatás erősíti meg.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-06

A bélflórára kedvezőtlenül ható pszichés stressz – különösen akkor, ha nem megfelelő táplálkozással társul – kedvezőtlenül befolyásolhatja a hasnyálmirigy funkcióját.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-12-29

A felmérésben részt vevők harmada családtagoktól vagy barátoktól, illetve online cikkekből tájékozódik a kozmetikumok hatóanyagairól, amelyek közül a bakuchiolt, a niacinamidot és a peptidet szinte alig ismerik a megkérdezettek.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-12-16

Kivonta a forgalomból az OGYÉI a VITAMIN A EGIS olaj (OGYI-T-01844/01) elnevezésű gyógyszer 6366A0422 gyártási számú tételét.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-16

A szívelégtelenség Magyarországon vezető haláloki tényező. A riasztó számok csökkentése érdekében sok a tennivaló, de legtöbbet mégis mi magunk tehetünk a megelőzés érdekében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.