hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 261
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-09-20

A biotechnológiai cég megengedte a koronavírus elleni védőoltás felhasználását a kísérletekhez, így az Egészségügyi Világszervezet a szegényebb országokba is elegendő vakcinát tud eljuttatni, közli az InfoStart.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-09-09

A malária ellen kifejlesztett új vakcina komoly reményekkel kecsegtet: akár már jövőre bevezethetik a kísérletek alapján a halálos betegséggel szemben védelmet nyújtó oltóanyagot.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-08-10

A Texas Egyetem kutatói a Cell Reports folyóiratban megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy új vakcinájuk 100%-os hatásosságot mutatott a Lassa-láz profilaxisában, egyelőre állati modellszervezetekben.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-06-17

A herpeszvírusok népes családja több mint 200 herpeszvírust ölel fel, köztük 8 olyat is, amik képesek az embereket megbetegíteni. Bárányhimlő, övsömör, Pfeiffer-féle mirigyláz és rosszindulatú daganatok egyaránt szerepelnek a herpeszvírusok okozta kórképek között.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-06-07

A majomhimlő enyhébb tünetei és alacsonyabb fertőzésszáma miatt kisebb lehet a kereslet a vírust kimutató tesztek iránt, prognosztizálja összeállításában a VG.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-05-31

Magyarországon is megjelent a majomhimlő-fertőzés, egy 38 éves férfinél diagnosztizálták a betegséget, jelentette be az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-05-25

Antibiotikum-rezisztens baktériumok elleni terápiák, illetve mRNS-alapú vakcinák fejlesztésével kapcsolatos kutatások folynak majd a Nemzeti Biotechnológiai Laboratórium új épületében.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-05-23

A Moderna HIV vírus elleni vakcinája az első fázisú klinikai tesztek alapján működik, ezért most az Egyesült Államokon kívül is kipróbálja azt a cég, írja összefoglalójában a hvg.hu.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-04-26

Az amerikai Zipline különleges kialakítású gépei a több éve sikeresen működő afrikai modell példáját követve kezdenek munkába a japán szigetvilágban, írja a BitPort.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-04-25

A felhasznált, eladott és elajándékozott koronavírus elleni oltóanyagok után még mindig sok a maradék, aminek sorsa kérdéses, derül ki az RTL Híradó összeállításából.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.