hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 267
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vashiány
2023-01-31

A gyermek- és serdülőkori vaspótlás az alacsony és közepes jövedelmű országokban – az kiskorúak kiindulási vasstátuszától függetlenül – kedvezően hat az intelligenciahányadost mérő pontszámra.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-12-30

A humán vizsgálati eredmények arra mutatnak rá, hogy az ördögcsáklya kivonatát tartalmazó készítmények a terápiás hatásosságukat illetően felvehetik a versenyt egyes nem szteroid gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal, mindemellett az afrikai gyógynövény gyökere jól tolerálható megoldást kínál.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-12-22

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a gyógyszeripari innovációk megtérüléséről, az új kutatás-fejlesztési irányokról, és a Richter nemzetgazdasági hozzájárulásáról is.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-12-21

A Roche biotechnológiai vállalat legnagyobb szolgáltatóközpontjává vált budapesti cége, amelynek létszáma 2022 végén elérte a kétezret, közölte a társaság.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-11-08

Etiópiában az Anopheles stephensi szúnyogfaj megjelenése nehezebbé teheti a kontinensen a malária eltörlésére tett erőfeszítéseket, derül ki az Infostart írásából.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-11-08

Százkilencvenötre emelkedett Indonéziában a halálesetek száma, melyeket a szennyezett szirupos gyógyszer okozhatott, írta a medicalexpress.com.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-09-20

A biotechnológiai cég megengedte a koronavírus elleni védőoltás felhasználását a kísérletekhez, így az Egészségügyi Világszervezet a szegényebb országokba is elegendő vakcinát tud eljuttatni, közli az InfoStart.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-09-09

A malária ellen kifejlesztett új vakcina komoly reményekkel kecsegtet: akár már jövőre bevezethetik a kísérletek alapján a halálos betegséggel szemben védelmet nyújtó oltóanyagot.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-08-10

A Texas Egyetem kutatói a Cell Reports folyóiratban megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy új vakcinájuk 100%-os hatásosságot mutatott a Lassa-láz profilaxisában, egyelőre állati modellszervezetekben.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-06-17

A herpeszvírusok népes családja több mint 200 herpeszvírust ölel fel, köztük 8 olyat is, amik képesek az embereket megbetegíteni. Bárányhimlő, övsömör, Pfeiffer-féle mirigyláz és rosszindulatú daganatok egyaránt szerepelnek a herpeszvírusok okozta kórképek között.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.