hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 27
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-01

Laboratóriumi vizsgálat alá vetették az antigén teszteket Dániában és megnézték, melyik hogyan képes kimutatni a Covid delta és omikron variánsait.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-01-10

Viharos sebességgel terjed a világban a koronavírus új mutációja, de a tünetei enyhébbek lehetnek, és gyorsteszttel ezt is kimutathatjuk.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-09-13

A több mint tízezer elvégzett vállalati teszt, tucatnyi saját kipróbálás és több mint 100.000 forgalmazott teszt után az A-Lab Pharma szakértői három olyan trükkre hívják fel a figyelmet, amivel a tesztgyártók élni szoktak,

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2020-12-17

Több tucat kutatás áttekintése és több ezer elvégzett antigén teszt tapasztalata után az ArvaLab-A-Lab Medical csoport elkészítette a ”Nagy Gyorsteszt Tesztet” metaadatok és kutatások alapján.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2020-05-13

Az AbbVie kutatás-központú globális biogyógyszer vállalat bejelentette, hogy lezárja az Allergan akvizícióját, miután az ahhoz szükséges valamennyi hatósági jóváhagyást megkapta.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-08-24

Ismert, hogy az Alzheimer-kórban kialakuló súlyos memóriazavar elsősorban a hippocampus korai érintettségével függ össze, valamint az is, hogy a hippocampus károsodása a temporális lebenyből eredő epilepsziát idézhet elő. A közös patomechanizmus kézenfekvőnek tűnhet, de egyértelmű bizonyítására még megfelelően tervezett klinikai vizsgálatok szükségesek.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2018-03-22

Magyarország élen jár a klinikai vizsgálatokban. Sok olyan vizsgálat van, amelybe világszinten nálunk választották be az első beteget, vagy először sikerült összegyűjteni a szükséges esetszámot. Bozzay Kingával, az AbbVie ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2015-12-11

Az orosz kormány erőfeszítései ellenére nem tudja kiszorítani a külföldi gyógyszereket a hazai piacról, de sikerrel csábítja be azok gyártóit – írja a Napi.hu.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2015-04-07

Az AbbVie nemrég a kaliforniai Pharmacyclics  biogyógyszerészeti céggel kötött megállapodást. Az Imbruvicával (ibrutinib) bővülő portfolió előkelő pozíciót biztosít a cégnek a hemato-onkológiai termékek piacán.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2015-03-16

A legjelentősebb generikus gyártók között számon tartott Mylan gyógyszergyár megvette az Abbott Laboratories USÁ-n kívüli fejlett piacokra kiterjedő gyógyszerészeti divízióját. Az Európai Bizottság január végén hagyta jóvá az üzletet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.