hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-11-04

A JAK-inhibitorok megjelenése új, hatékony és biztonságos terápiás lehetőségeket nyitott a reumatológiai kórképek kezelésében, mivel a JAK–STAT útvonal gátlásával különféle citokinek hatásának egyidejű blokkolása válik lehetővé.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2020-03-21

A Roche bejelentette, hogy az amerikai gyógyszerhatósággal együttműködve randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált, fázis 3 klinikai vizsgálatot indít.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2020-02-24

Az arthritis psoriatica a populáció 0,3−1,0%-át érintő, krónikus gyulladásos reumatológiai kórkép. Az ízületi és bőrérintettség mellett a társuló komorbiditások is fokozott figyelmet igényelnek.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-04-23

Az autoimmun és gyulladásos reumatológiai betegségek kezelésében egyre hatékonyabb gyógyszerekkel rendelkezünk, amelyek birtokában jelentősen javul a betegek életminősége.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-05-05

Februári, márciusi és áprilisi ülésein közel húsz gyógyszer engedélykérelméről döntött támogatólag az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (EMA) Humán alkalmazásra szánt orvosi termékekkel foglalkozó bizottsága (CHMP).

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-02-10

Az étrend-kiegészítők engedélyezéséről közölt interjú dr. Schreiberné Molnár Erzsébettel, az OÉTI főigazgató-helyettesével az MNO.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-12-12

Novemberi ülésén az EMA–CHMP tíz új gyógyszerkészítmény – köztük a Gaucher-kór egy új gyógyszere – forgalomba hozatalát és két készítmény indikációjának kiterjesztését támogatta.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2014-07-31

Az reumatológiai betegek körében az orális DMARD-terápiában a beteg-együttműködés csupán 30-70 százalék közé tehető. A biológiai hatóanyagok esetében jelenleg korlátozott adatokkal rendelkezünk. Dr. Borza Erzsébet kórházi-klinikai szakgyógyszerész jelöltben felmerült a kérdés, hogy a reumatológiai centrumunkban biológiai terápiával kezeltek milyen mértékű adherenciával rendelkeznek valójában, és igényelhetnek-e gyógyszerészi támogatást? Előadásával az idei Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen harmadik helyezést ért el.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-05-13

Az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) egyik tanácsadó bizottsága azt javasolta a döntéshozóknak, hogy mihamarabb törzskönyvezzék a Pfizer új gyógyszerét, amelyet a reumatoid artritisz kezelésére fejlesztettek ki.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-04-05

Kezdődő reumatoid artritisz (RA) esetén agresszívebb kezelést javasolnak az USA-ban, mint korábban. Egyre inkább elfogadott nézet ugyanis, hogy a betegség okozta ízületkárosodás irreverzíbilis, és hogy a korai intenzív terápiával jobb esély van a fizikai funkció, a munkaképesség és az életminőség megőrzésére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés