hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-01-05

Agyógyszerészek felelőssége, hogy a biztonságos és hatékony öngyógyítást megfelelő irányba tereljék, és ha kell, orvoshoz küldjék a vény nélküli gyógyszert vásárló pácienst, írja a Magyar Idők.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2018-01-02

Hazánkban már az 1930-as években a gyógyszerészi gondozás 2006-os jogi meghatározásának megfelelő népegészségügyi együttműködésre kérte a gyógyszerészeket a magyar állam, és a gyógyszerészképzés akkori reformja – írja dr. Dobson Szabolcs, a Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság elnöke.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-12-30

Az egészségügy körül hatalmas viták zajlanak, amelyben minden résztvevő a priori tényként kezeli, hogy a népesség élettartamának növelésében és egészségi állapotának javításában a medicina, ezen belül pedig a gyógyító (kuratív) medicina – beleértve a gyógyszeres terápiát is – központi jelentőségű.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2016-09-02

Senki ne kezdjen öngyógyításba a világhálón beszerezhető információk alapján, kérte az InfoRádióban az OGYÉI Módszertani és Egyedi Igénylések Főosztályának vezetője.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-06-14

Az amerikai Mayo Klinika orvosa szerint a patikákban recept nélkül kapható készítményeket hosszú távon is alkalmazhatjuk, de nem biztos, hogy a saját magunk által összeállított terápia a legoptimálisabb.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2015-06-29

A honlapján tette közzé a Magyar Gyógyszerészi Kamara ajánlásait a graduális gyógyszerészképzés megújításához.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-06-16

Hét európai országban a transzplantációt indokló akut májelégtelenség eseteinek egyötödében a paracetamol túladagolása áll a háttérben.

#8
PharmaOnline 2. évf. 2. szám Pharma Tribune 2. évf. 2. szám
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-05-22

Az idei második lapszámunkban megjelent cikkek elolvasását követően 12 (távoktatás keretében megszerezhető) kreditpontot szerezhet, ha helyesen válaszol a kérdésekre. 

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2014-11-18

Az idei Európai Antibiotikum Nap, illetve hét központi témája az antibiotikumokkal történő öngyógyítás veszélyei és a gyógyszerészek szerepe az antibiotikum-rezisztencia leküzdésében.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2014-02-21

A szőlő egészen különös helyet foglal el kultúrnövényeink között, hiszen fajtái az egész világon elterjedtek és igen sokfélék. Vigyázzunk! A gyógybor alkalmazása könnyen vezethet öngyógyításhoz. Nézzük, mire jók!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya „Mák, az Év Gyógynövénye, 2017” címmel tudományos poszterpályzatot hirdetett 9-12. osztályos középiskolások számára. A pályázaton 18 csapat vett részt az ország minden részéből.