hirdetés
hirdetés

Unikális gyógyszerészképzés

Együttműködések teszik unikálissá a debreceni gyógyszerészek képzését: a hallgatók egy szemeszteren keresztül bepillantást nyerhetnek az ipari gyógyszerészet mindennapi gyakorlatába – számol be a szon.hu.

hirdetés

A legújabb biotechnológiai úton előállított gyógyszereket is megismerhetik azok a gyógyszerész szakos hallgatók, akik szeptembertől a Debreceni Egyetemen tanulnak. A piacképes diplomával akár toxikológusként is el lehet helyezkedniírja a szon.hu.

A Debreceni Egyetem egyik „legfiatalabb”, 2003-ban alapított kara rövid idő alatt a régió közkedvelt gyógyszerészképző intézményévé vált, mely speciális versenyelőnyt kínál a hallgatóknak. Magyarországon és Közép-Európában is egyedülállónak mondható a Gyógyszerésztudományi Kar és a TEVA Gyógyszergyár Zrt. kapcsolata: az egyetem és a gyár 2012-ben kihelyezett tanszéket hozott létre.

A példaértékű együttműködésnek is köszönhető, hogy a debreceni gyógyszerész-oktatás rövid története ellenére a hazai gyógyszerészeten belül, egyes cégeknél már vezető beosztást is betöltenek azok a szakemberek, akik a Debreceni Egyetemen végeztek. A Gyógyszerésztudományi Kar hallgatója volt például a TEVA egyik jelenlegi osztályvezetője és a gyógyszergyárban csaknem harminc egykori gyógyszerész-hallgató dolgozik – ez országos szinten is kiemelkedőnek számít.

A képzési színvonal minőségének további emelés érdekében egy már meglévő franciaországi együttműködés továbbfejlesztését is tervezik. Ennek keretében a gyógyszerészhallgatók a biotechnológia, a gyógyszerészet és a kozmetológia területén is kimagasló eredményeket elérő, a Tours városában lévő Group IMT intézetben szerezhetnének szakmai tapasztalatot.

A Gyógyszerésztudományi Kar gyakorlatközpontú képzését egy saját erőből létrehozott tanlabor is segíti, amely nemcsak oktatási, hanem gyártási engedéllyel is rendelkezik.

(forrás: SzabolcsOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés