hirdetés
hirdetés
2020. június. 05., péntek - Fatime.
hirdetés

Kiadvány készült a Szerves Vegytani Intézet történetéről

A Szerves Vegytani Intézet 40 éves – 1957 és 1997 közötti – történetét összefoglaló kiadvány készült dr. Krajsovszky Gábor, az intézet igazgatóhelyettesének szerkesztésében.

hirdetés

A 121 oldalas történeti könyv fő vonalakban bemutatja az intézetnek a szerves kémia oktatásában és kutatásában betöltött szerepét négy évtized alatt, továbbá egy egyetemi tanszéken fokozott mértékben jelenlevő, ahhoz elválaszthatatlanul hozzátartozó személyes aspektusokat is – olvasható a kiadvány bevezetőjében. Az intézet történetének ismertetésén túl a szorosan vett szakmai leírások mellett a személyes visszaemlékezések is fontos szerepet kaptak benne. Az intézet alapító tagja, egykori igazgatója, dr. Szabó László professor emeritus számos beszédét, megemlékezését is összegyűjtötte a kiadvány szerkesztője.

Az adatszerű közléseken túlmenően a gyógyszerészi hivatás szakmatörténeti gyarapításához is hozzá szeretne járulni a kiadvány – írja köszöntőjében dr. Krajsovszky Gábor. Ehhez nagy segítséget jelentett az intézet első igazgatójának, Clauder Ottó professzornak Hamburgban élő lánya, Clauder Katalin és családja a személyes emlékek és a dokumentumok rendelkezésre bocsátásával.

A kiadvány az egyetem honlapjáról letölthető

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés