hirdetés
hirdetés
2020. november. 24., kedd - Emma.
hirdetés

Direkt orális antikoagulánsok a vizsgálatokban és a klinikai gyakorlatban

A pitvarfibrilláció egyre nagyobb betegcsoportot érintő ritmuszavar, amely jelentősen növeli a betegek mortalitását és morbiditását, ezen belül is különösen a stroke, a szívelégtelenség és a demencia kockázatát. A kockázat csökkentésére az esetek döntő többségében élethosszig tartó antikoaguláns-terápia bevezetése szükséges. Míg a hagyományos K-vitamin-antagonista kezelés kivitelezése gyakran nehéz vagy lehetetlen, továbbá vérzéses mellékhatásokkal is jár, addig az új direkt orális antikoagulánsok (dabigatran, rivaroxaban, apixaban, edoxaban) alkalmazása áttörést hozott a terápiában: egyrészt alkalmazásuk is könnyebb, másrészt pedig ugyanolyan jó vagy még jobb eredményeket produkálnak mind a stroke prevenciója, mind a vérzéses események tekintetében.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez gyógyszerész regisztráció (EEKH nyilvántartási szám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. KENYERES PÉTER, DR. HABON TAMÁS, PROF. DR. TÓTH KÁLMÁN, PTE KK I. Sz. Belgyógyászati Klinika, Kardiológiai Tanszék, Pécs
a szerző cikkei

(forrás: Medical Tribune)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés