hirdetés
2021. április. 11., vasárnap - Leó, Szaniszló.
hirdetés

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Johnson and Johnson gyógyszeripari vállalata, a Janssen által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyaggal végzett oltásokat követően jelentett nagyon ritka vérrögképződéses estek kivizsgálását.

Mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket újbudai nyomozók, egy férfit elfogtak.

Csak akkor van értelme EU-n kívüli forrásból újabb vakcinabeszerzésnek, ha azok időben jelentenek segítséget. A CanSino és a Covishield lekerül a napirendről a szállítási határidők miatt, mondta el a külügyminiszter az ATV kérdésére.

Megrendelne további 1,8 milliárd adagot az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett valamelyik oltóanyagból az EB, hogy legyen elég vakcina az Európai Unióban az emlékeztető oltásokhoz és a gyerekek beoltásához.

A horvát állam egymilliárd kuna (47 milliárd forint) értékben kifizette a kórházak és gyógyszertárak gyógyszer-nagykereskedők felé fennálló adósságának egy részét.

PR-cikk

Meghívó

Időskorú Betegek Ellátása Továbbképző Tanfolyamunk anyaga IBE Prémium néven 48 pontra akkreditált gyógyszerészek és orvosok részére, a részvételi díj 15 000 Ft. A tanfolyam előadásai felölelik a kardiológia, gasztroenterológia, urológia és az idősek ellátásával kapcsolatos számos egyéb szakterület körét. A 35 előadás és 3 kerekasztal június 30-ig tekinthető meg.

Regisztráció: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/IBE21ON

Tovább a cikkre >>

Mentve: 17:09:54

Magyarország segít Szlovákiának a Pozsony által megrendelt, koronavírus elleni orosz oltóanyag bevizsgálásában.

Németország tárgyalást kezd Oroszországgal az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcina beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül.

Újabb gyógyszerek forgalmazásának felfüggesztéséről tett közzé határozatot a hazai gyógyszergatóság.

hirdetés

Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót, emlékeztetett a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a kormányinfón.

Elképzelhető, hogy bizonyos kor alatt Magyarországon sem fogják beadni az AstraZeneca vakcináját, de döntés még nem született – mondta el Szlávik János infektológus egy szerdai webináriumon.

Lehetséges az összefüggés a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek nagyon ritka esetei és az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga között, közölte az Európai Gyógyszerügynökség.

 

   

 

Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek, információk a MedicalOnline-on

Kvízajánló

Rovatainkhoz és lapjainkhoz tartozó kvízeink közül

IDE KATTINTVA választhat és töltheti ki azokat.

hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.

hirdetés