hirdetés
hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés

A gyógyszerszedési anamnézis felvételekor érdemes megkérdezni a betegeket arról, honnan szerezték be az alkalmazott készítményeket, így akár a gyógyszerészi gondozás során is fény derülhetne gyógyszerhamisítási, illegális forgalmazási esetekre.

Hazai és nemzetközi gyógyszerkutatási, fejlesztési célú projektek eredményeinek bemutatására adott lehetőséget egy nemzetközi gyógyszerészeti konferencia a Debreceni Egyetemen.

A rák elleni küzdelem világnapja alkalmából stratégiai együttműködést kötött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az MSD, a világ egyik vezető innovatív gyógyszeripari vállalatának magyarországi leányvállalata.

Egyebek mellett a gyógyszerkutatások és az agrártudomány területén is alkalmazható, a makromolekulák szerkezetvizsgálatára is alkalmas infrastruktúra és szakmai tudásbázis jön létre több mint ötmilliárd forint értékben.

Az amerikai College of Veterinary Medicine kutatói által kifejlesztett védőoltás lehet az első, amit bevethetnek majd az invazív gombás fertőzések ellen – írja a hvg.hu.

Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel.

Február 1-jétől már nem Szabó Bálint vezeti az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft-t (ESZFK) – tudta meg a MedicalOnline.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy olyan átfogó programra tett javaslatot, amely a szellemi tulajdonuktól is megfosztaná a gyógyszergyárakat egy pandémia esetén – írja a VG.

hirdetés

Békési Gábort, az Endokrinközpont pajzsmirigy specialistáját arról kérdeztük, milyen terápiás módszerek léteznek a pajzsmirigyzavarok kezelésére az orális készítményeken kívül, és azokat mikor kell alkalmazni.

A Pfizer pandémiás termékportfóliójának bevételei idén drasztikusan visszaeshetnek, ám a gyógyszergyártó már a ritka betegségekre és a különleges terápiákra fókuszál, írja a VG.

Ausztriában eddig a 9-11 évesek számára volt ingyenes a HPV elleni oltás, ám február 1-jétől  minden 9-20 év közötti bécsi fiatal számára ingyenesen elérhető a vakcina.

hirdetés

Kvízajánló

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

 

   

Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek, információk a MedicalOnline-on