hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az UNICEF az Immunizációs Világhéten (április 24-30) indítja el legújabb globális kampányát, hogy felhívja a figyelmet a létfontosságú védőoltások előnyeire.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete három pontos javaslatcsomaggal támogatja a kormány korszerű egészségügyet és hatékony gyógyszerpolitikát célzó munkáját.

Megszüntette a gyógyszerhatóság az Elixirium Thymi Compositum FoNo VII. Naturland  0189 0119 gyártási számú tétele forgalmazásának felfüggesztését.

Kevés híján másfélezer tétel szerepel az éppen nem kapható orvosságok hivatalos listáján. A hiány tovább terheli a betegek zsebét, írja az e heti HVG.

PR-CIKK

Átalakításra vár a hazai gyógyszerbefogadási rendszer

 

 Minél előbb le kell bontani az okosgyógyszerek befogadása előtti bürokratikus akadályokat annak érdekében, hogy – hasonlóan a környező országok polgáraihoz – itthon is minél több beteg gyógyulásához, életminőségének javításához járulhassanak hozzá az innovatív gyógyszerek. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a megfelelő állami források elérése érdekében egy új ismeretterjesztő videót is készített.

 

 Tovább a cikkre >>>

 

A védőoltásban nem részesülteknél nagy a tetanusz kockázata, a betegségből történő felépülés pedig rendkívül nehéz és hosszadalmas, közli az OTSZ Online.

Részvényenként 100 forint osztalékot fizet a Richter Gedeon Nyrt. a 2018. évi eredményéből a szerdai éves közgyűlés döntése alapján, a törzsrészvényekre jutó osztalék teljes összege 18,637 milliárd forint.

A gennyes agyhártyagyulladást és annak következményeit kevesen ismerik hazánkban. A Meningitisz Világnapja alkalmából fontos információkra hívja fel a figyelmet  a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

hirdetés

Az idén 30 esztendős Lions Klubok Magyaroszági Szövetsége április 27-én egészségnapokat rendez.

Több mint 10 százalékkal nőtt a teljes egészében magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. exportforgalma 2018-ban. A családi tulajdonban lévő vállalat megközelítette a 31 milliárd forintos árbevételt.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) 63. küldöttközgyűlését 2019. május 04-én szombaton tartja a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központban.

Hatalmas mennyiségű adat áll rendelkezésünkre. Ezeket hatékonyan feldolgozva sokat léphetünk előre a gyógyszerfeljesztésben, a központi idegrendszeri betegségek korai diagnosztikájában, a farmakovigilanciában.

Először azt nézzük meg, hogy milyen egészségre vonatkozó állítások jelenhetnek meg jogszerűen a kurkumát hatóanyagként tartalmazó étrend-kiegészítők csomagolásán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés