hirdetés
hirdetés
hirdetés

Arra vonatkozóan, hogy az elhízás és az azzal járó szervezetbeni változások miként befolyásolják a gyógyszerek farmakodinámiás és farmakokinetikai sajátosságait, napjainkban is csak mindössze néhány vizsgálati eredmény áll rendelkezésre.

A nemzetközileg elismert Academic Ranking of World Universities listán az SZTE GYTK első helyen található a magyarországi gyógyszerészkarok közül.

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Akár kilencvenszázalékos túlélési arány is elérhető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által az ebola ellen kiválasztott két új gyógyszerrel, mondta Szlávik János infektológus.

Súlyos gyógyszerhiányt okozhat Európában, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból, írja a Reuters nyomán a Kitekintő.hu.

Nem látogathatják Ukrajnában az iskolákat és az óvodákat azok a gyerekek, akik nem kapták meg időben a kötelező védőoltásokat.

Nagyjából 25 ezer forintba kerül az életmentő adrenalin, de az RTL Híradó által felkeresett gyógyszertárban nem volt kapható az injekció, írja az Index.

A grépfrút az élelmiszeripari felhasználásán túl a gyógyászatban is helyet kap: a belőle nyert grépfrútmagkivonat belsőlegesen és külsőlegesen egyaránt használható.

hirdetés

Képzés

A SOPRONI EGYETEM Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar 

az alábbi posztgraduális képzéseit ajánlja figyelmébe 

2019. szeptemberi kezdéssel:

Választható szak

(kattintson a szakra!)

Képzési idő (félév)

Egészségügyi controller szak

2

Egészségügyi menedzsment szak*

4

Egészségügyi minőségbiztosítási szak

2

Egészségügyi szóvivő és kommunikációs szak

2

Gazdasági szakokleveles ápoló szak*

4

Gyógyszerész-közgazdász szak*

4

Orvos-közgazdász szak*

4

Executive MBA szak

4

 

Szakirányú továbbképzéseinkről:
-      2-4 félévesek, levelező tagozaton

-      * Párhuzamosan 2 év alatt akár 2 szakirányú oklevél is szerezhető az önköltség másfélszereséért!
-      általában kéthetente péntek délután és szombat egész nap tartanak a foglalkozások
-      helyszín:1114 Budapest, Villányi út 11-13.
-      kezdés: 2019. szeptember 6. (őszi órarendek itt: http://lkk.uni-sopron.hu/orarendek)

Önnek ajánljuk, amennyiben

-      munkája magas színvonalú ellátásához szükséges ismeretek fejlődésével és közgazdasági vonatkozású ismeretek megalapozásával, kibővítésével lépést akar tartani;
-      önálló és vezetői funkciókat kíván ellátni az egészségügyi, egészségbiztosítási intézményeknél itthon és külföldön, az egészségügy felügyeleti, ellenőrzést végző szervezeteknél vagy magán egészségügyi ellátást folytató vállalkozásoknál;
-      elismert szakemberektől tanulna;
-      kiscsoportos, gyakorlatorientált, rugalmas, megfizethető képzést részesíti előnyben.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 31.  online jelentkezési lap –on keresztül.

Bővebb információ: http://lkk.uni-sopron.hu/meghirdetett-szakiranyu-kepzesek-2019-ev
e-mail: lkk-tovabbkepzes@uni-sopron.hu
tel.: +36 30 886 5401

 

 

 

Biztonságosnak bizonyult a teszteken a leggyakoribb nemi úton terjedő fertőzés okozója, a chlamydia elleni védőoltás, számolt be róla a BBC híroldala.

A PTE GyTK Gyógyszerészeti Intézete és a MGYT Kórházi Gyógyszerészi Szervezetének Ifjúsági Állandó Bizottsága 2019-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg közkedvelt szakmai rendezvényét.

Egyre több a kankós beteg, miközben egyre több országban számolnak be azitromicin-rezisztens N. gonorrhoeae-ról.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság továbbképzést szervez az onkológiai betegek gyógyszerészi gondozása témakörében.

A napokban ismét sok hír jelent meg az energiaitalokkal kapcsolatban, a spektrum a mindmeghalástól a teljes biztonságosságig terjedt. Ideje egy kicsit rendet rakni a témában.

hirdetés

Kiemelt tartalom

A bőrgomba témájának felvetése okosan a gyógyszertárban

Bőrgyógyászati problémák igen nagy számban fordulnak elő a lakosság körében, amelyek közül kiemelkedik a gombás megbetegedések gyakorisága. Ezek a sokszor hirtelen jelentkező problémák kellemetlen tünetekkel és jelentős kellemetlenséggel járnak, és kihatnak a beteg szociális életére és hétköznapi tevékenységeire is.

Cikkünket ide kattintva olvashatja!

 

 

Konferencia

A részletekért, programért kattintson ide!

hirdetés
hirdetés