2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.

Újraindul a patikák zöld versenye: itt a Gazdálkodj Ökosan második évada

Élményekkel teli csapatépítés, érdekes zöld tippek és értékes nyeremények. Ez mind a Gazdálkodj Ökosan! kihívás-sorozat. Azonban még ennél is több a Hungaropharma Zrt. Ökopatika programján belül meghirdetett versenysorozata: a vállalat játékos formában segít a velük kapcsolatban álló gyógyszertáraknak abban, hogy vállalkozásuk zöldebben tudjon működni, a gyógyszertárban dolgozók saját életüket is zöld alapelvek, értékek alapján tudják szervezni.

Zöld értékek

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta mindennapjainkat, ugyanakkor számos kérdés kapcsán el is gondolkodtatta az emberiséget. Többek között ilyen a környezetvédelem és környezettudatosság területe is: odafigyeléssel bizony érhetünk el eredményeket! Azonban nekünk, a jelen társadalmának a feladata, hogy ne pusztán egy olyan külső kényszer, mint amilyen egy világjárvány, hanem belső indíttatásunk alapján változtassunk káros szokásainkon, a zöld értékek, s bolygónk javára. Éppen ezért üdvözlendő minden olyan törekvés, amely ebben igyekszik segítséget nyújtani az embereknek.

Zöld út zöld gondolkodásban

Mindamellett, hogy a zöld működés enyhíti a társadalmat és gazdaságot egyaránt feszítő környezeti problémákat, a napi gyakorlat megváltoztatása már beruházás nélkül is komoly gazdasági megtakarítást eredményezhet a vállalkozások számára. A kezdő lépést mégis nehezen teszik meg sokan, nem árt a támogatás. Tudja ezt jól a Hungaropharma Zrt. is, ezért is indította útjára 2020 őszén a gyógyszertárak dolgozói közösségeinek szóló Gazdálkodj Ökosan! kihívást, mely hat hónapon keresztül, havi feladatok teljesítésével adott iránymutatást azzal kapcsolatban, hogy miképpen működtethetitek zöldebben a résztvevő csapatok a patikájukat, amelyben dolgoznak. Sőt, arra is gondot fordítottak a szervezők, hogy a hasznos tanácsok akár otthon is alkalmazhatók legyenek, a gyógyszerész kollégák mindennapjaiba is beépülhessenek.

Vigyázz, kész, kihívás!

Idén októbertől ismét kezdetét veszi a gyógyszertárak zöld versengése, a Hungaropharma Zrt. másodszorra is meghirdeti a fél éven át tartó Gazdálkodj Ökosan! kihívás-sorozatot. A feladatok teljesítése már önmagában jutalom, hiszen minden egyes lépés közelebb visz a jövő fenntarthatóságához, a kihívásban való közösségi részvétel pedig még jobban összekovácsolhatja az adott gyógyszertár csapatát, továbbá a résztvevő patikai közösségek havi nyereményekkel gazdagodhatnak, illetve a nagyértékű fődíjra is esélyesek. A csapatok nevezését szeptember 30-ig várják a https://www.okopatika.hu/regisztracio/ oldalon.

(forrás: Hungaropharma Zrt.)

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.