2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.

Rozsnyay Mátyás Emlékverseny 2021

A Hungaropharma Zrt. az előző évekhez hasonlóan pályázatot ír ki a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen induló fiatal gyógyszerészek támogatására.

Bár a koronavírus-járvány még jelentősen korlátozza valamennyiünk tevékenységét, az Emlékverseny idén - remélhetőleg már hagyományos keretek között – 2021. június 4-6-án Kecskeméten kerül megrendezésre. Az Emlékversennyel kapcsolatos alapinformációk megtalálhatók a www.mgyt.hu és a www.mgyt-kgysz.hu honlapon!

A jelentkezés feltételei:

Az ösztöndíj pályázaton részt vehet minden olyan 35 év alatti gyógyszerész, aki regisztrált tagja a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságnak, a tagdíjat 2021. évre befizette, illetve aki diplomáját 10 éven belül szerezte meg, munkáját közforgalmú, vagy intézeti gyógyszerellátásban látja el, vagy a gyógyszer-kereskedelemben illetve a gyógyszerfelügyelet területén dolgozik és vállalja, hogy tudományos munkát végez az MGYT által megjelölt témák egyikében vagy egyéb, a gyógyszerészi gyakorlatban felmerült probléma megoldását kutatja tudományos módszertannal.

A pályázati támogatásban részesülő gyógyszerész feladatai:

A 2021. évi Rozsnyay Mátyás Emlékversenyre versenyelőadást készít, ott előadást tart a választott témájából. Havonta beszámolót küld a versenyelőadásának aktuális státuszáról a Hungaropharmának, továbbá hozzájárul, hogy a tudományos munkájának rövid összefoglalója megjelenjen a Hungaropharma gondozásában megjelenő külső kommunikációs csatornák egyikén (Honlap, Horizont Magazin, Facebook oldal).

A pályázati támogatás:

  • 3 fiatal gyógyszerész részére,
  • 3 hónapos felkészülésére (március-május),
  • a mértéke havi bruttó 100 000 Ft (összesen bruttó 300 000 Ft),
  • valamint további bruttó 100 000 Ft elismerésben részesülhet az a fiatal ösztöndíjas gyógyszerész, aki a verseny alapszabálya szerint az Emlékverseny győztese lesz, vagy bekerül a Rozsnyay Mátyás Emlékverseny közforgalmú gyógyszerészet, vagy kórházi-klinikai gyógyszerészet, vagy gyógyszer-kereskedelem és –felügyelet kategóriákban az első három helyezettek egyikébe.

A pályázatra való jelentkezés határideje: 2021. február 1. 12.00 óra.

Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet a pályázati adatlap kitöltésével a különböző honlapokon meghirdetésre kerülő (Pl.: www.mgyt.hu, www.mgyt-kgysz.hu, www.pharmaonline.hu, www.hungaropharma.hu) kiírásra. A pályázati adatlapot a következő e-mail címen várjuk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A támogatás odaítéléséről az MGYT részéről három fő, valamint a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója döntenek. A nyertes pályázók névsorát legkésőbb 2021. február 26. 12.00 óráig az MGYT, MGYT-KGYSZ és a Hungaropharma Zrt. honlapján közzéteszi, illetve az érintetteket e-mailben is értesíti.

A fenti támogatás folyósításának feltétele, hogy a Hungaropharma Zrt. az adott hó utolsó napjáig megkapja a vállalt munkát bemutató aktuális havi beszámolót. A Hungaropharma egyben vállalja, hogy a következő hónap 10. napjáig elutalja a támogatást.

(forrás: Hungaropharma Zrt.)

Jogszabályfigyelő

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.