2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.

Pharma-kommunikációs videósorozatot indít a Hungaropharma

A gyógyszerészek nap mint nap találkoznak a tára mögött olyan szituációkkal, amelyek megnehezíthetik a munkájukat. A HPH ezért hívta életre pharma-kommunikációs videósorozatát.

Indulatos beteg, gyógyszervásárlás reklámok alapján, kockázati kommunikáció... Megannyi nehéz helyzet nap mint nap a tára mögött, amellyel a gyógyszerészek szembesülnek munkájuk során. Az ilyen és ehhez hasonló, kínos szituációk hatékony megoldásában segíti a patikusokat a Hungaropharma Zrt. „Nehéz esetek a tára mögött” címmel indított edukációs videósorozata.

A jó kommunikáció aranyat ér

„Felelős nagyvállalatként csak akkor lehetünk sikeresek, ha partnereink is azok, így a szektorban egyedüliként, szerteágazó tevékenységünk révén célunk, hogy utat mutassunk a vállalati, társadalmi felelősségvállalásban és nem utolsó sorban olyan valós eszközöket adjunk a gyógyszerészek kezébe, melyek segítségével tovább fejleszthető a gyógyszerész-beteg kapcsolat” – mondja Füzesi Judit, a Hungaropharma Zrt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese. „A gyógyszerész-beteg közötti kommunikáció jelentőségét, az expediálás során felmerülő nehéz szakmai kihívásokat a 21. század elvárásainak megfelelően, a teljesség igénye nélkül, könnyen befogadható, 5-6 perces videók formájában dolgozzuk fel. Pharma kommunikációs videósorozatunk minden epizódjában szinte valamennyiünk számára ismerős, gyakran előforduló szituációkat mutatunk be, amelyek során a tudatos és megfelelő kommunikációs technikák segíthetnek a megoldásban”– emeli ki Füzesi Judit.

Szórakoztatva informál

A „Nehéz esetek a tára mögött” videósorozat elkészítésében elismert szakemberek és neves színészek működtek közre. A beteg bőrébe Oroszlán Szonja és Koltai Róbert bújnak, míg a patikust Dóra Béla alakítja: a színészek testközelből mutatnak be egy-egy problémakört, amely mentén később a helyzet eszkalálódik, s végül megérkezik rá a megoldás dr. Pilling János pszichiáter, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgató-helyettese személyében, aki ismertet 3-4 olyan kommunikációs technikát, amely rámutat arra, hogy az adott helyzet hogyan kezelhető helyesen. Az edutainment formátumának köszönhetően szórakoztató és szerethető módon, azonban a szakmaiságot megtartva tárulnak elénk a helyzetgyakorlatok, melyekkel valamennyi expediáló gyógyszerész könnyen azonosulhat majd és építheti be a javaslatokat a mindennapi munkája során.

Professzionalizmus a patikákban

Az egyes epizódok forgatókönyvének megírásában gyógyszerész szakértői team volt a Hungaropharma Zrt. segítségére, amelynek tagjait külön köszönet illeti: dr. Feller-Pelle Krisztinát, dr. Tantó Miklóst és dr. Birinyi Pétert, illetve az SE Magatartástudományi Intézet szakértőit, dr. Tóth Mónika Dittát és dr. Pilling Jánost.

„Bízunk abban, hogy a Hungaropharma Zrt. ezzel az egyedülálló videósorozattal a gyógyszerészet szakmai színvonalának növeléséhez hozzájárul” – teszi hozzá Füzesi Judit.

Az edukációs kisfilmek összesen 10 epizóddal jelentkeznek az év folyamán, melyek mindegyike egy-egy problémakör kibontására, s végül annak megoldására specializálódik.

Az első, terápiás együttműködésről szóló videó:

(forrás: Hungaropharma Zrt.)

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.