2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.

Civilek érettségije

A járvány okozta helyzet egyik pozitív hozadéka az, hogy a társadalmi szolidaritás ezer formájával találkozunk nap mint nap. Egyének, civil szervezetek fejezik ki együttérzésüket a segítségre szorulók iránt és nyújtanak támogatást ott, ahol arra szükség van.

Május első hete az érettségiről szól, pontosabban egy olyan rendkívüli érettségiről, amikor a végzős diákok az elmúlt több mint másfél hónapban virtuális iskolákban készültek a megmérettetésre.

A 21 Nő az egészségügyért, a Hungaropharma alapítványa minden érettségiztető iskolának kézfertőtlenítőt küldött, ezzel szeretnének hozzájárulni a diákok, az érettségit felügyelő tanárok és az iskolák minden munkatársának a biztonságához.

 

 

 

Kedves Érettségizők!

Tudjuk, nem így képzeltétek el a középiskolás éveitek alatt oly gyakran emlegetett érettségit. Alapítványunk tagjai egytől egyig - oktatóként, egészségügyi dolgozóként, anyaként, volt diákként - hisszük, hogy minden megmérettetés alapja a lelki felkészültség, a tudás, a ti személyes biztonságotok. 

Kiemelt figyelmet kaptok, talán többet is, mint amire a szívetek mélyén vágytok. Az érettségi leginkább arról szól, hogy a tudásotokat összegezze és tükröt tartson elétek. Ennek a rendkívüli időszaknak a bizonyítványában azonban ott lesz értékként a tudás mellett a türelem, az alkalmazkodás, és ebből jelest érdemeltek mindannyian.

Kívánjuk, hogy miután a felügyelő tanáraitoknak átadjátok a dolgozataitokat, büszkék legyetek a teljesítményetekre, derűsen várjátok a következő feladatot. És mivel régen láttátok egymást, örüljetek az együttlétnek. Akárhogy is történjék, ez az érettségi hosszú ideig emlékezetes lesz az egész ország számára, akik most túlzás nélkül egy emberként szurkolnak nektek.

Végül nem feledkezhetünk meg a Tanáraitokról, akik veletek együtt izgulnak, köszönjük a munkájukat.

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagjai

(forrás: Hungaropharma Zrt.)

Jogszabályfigyelő

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.