2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.

7,5 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját a hazai gyógyszerésztársadalom

Rendkívüli időket élünk, nagyobb szükség van a segítő kezekre, mint valaha. Ezért a Hungaropharma Zrt. 2021 év végén is meghirdette a #támogatomazökumenikusokat elnevezésű online adománygyűjtő akcióját gyógyszertári partnerei körében. A példaértékű összefogásnak köszönhetően összegyűlt 7,5 millió forint a harminc esztendős Ökumenikus Segélyszervezet nélkülözhetetlen munkáját segíti.

A Hungaropharma Zrt. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt, felelős nagyvállalatként különösen fontosnak tartja a nehéz helyzetben élők támogatását. Többek között ezért is lépett 2018-ban stratégiai partnerségre az Ökumenikus Segélyszervezettel. Az elmúlt évek során a vállalat több, mint 20 millió forinttal járult hozzá a Segélyszervezet munkájához.

Segítő kezek pandémia idején is

A 2021-es esztendőben sem volt kérdés, hogy a Hungaropharma Zrt. segítségül hívja közösségformáló erejét: ismét meghirdette a #támogatomazökumenikusokat elnevezésű online adománygyűjtő akcióját és összefogásra buzdította a gyógyszerészeket. A már második éve húzódó pandémiás időszak sokak számára hozott nehézségeket, nem várt helyzeteket, ezért különösen példaértékű, hogy a gyűjtés során több mint harminc gyógyszerész jelentkezett. A befolyt összeget a Hungaropharma Zrt. megduplázta, így összesen 7,5 millió forint gyűlt össze a Segélyszervezet munkájának támogatására.

Összefogás = esély a felzárkózásra

A Segélyszervezet az adományból a Kapaszkodó Program keretein belül kialakított gyermekfejlesztő foglalkozásokat szeretné továbbra is biztosítani. A program által évente több, mint 3000 gyermek kap esélyt a felzárkózásra pedagógusok, illetve fejlesztő szakemberek által tartott foglalkozásokon keresztül. A hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozása, fejlesztése és korrepetálása mellett az összegyűlt összegből a szociálisan hátrányos helyzetű családok és gyermekek étkeztetéséhez is hozzájárul a Segélyszervezet a Biztos Kezdet Gyerekházakban/Tanodákban. Ezen családokra jellemző, hogy a minimális étkezést, az alapélelmiszereket tudják csak a gyerekek számára biztosítani. Az óvodai, iskolai étkeztetés ugyan nagy segítség, de a hétvégék, illetve a 3 éves kor alatti gyermekek étkeztetése nagy nehézséget jelent a szülők számára.

Köszönet

A Hungaropharma Zrt. piacvezető gyógyszer-nagykereskedőként, az Ökumenikus Segélyszervezet nevében ezúton is szeretné megköszönni az adományozó gyógyszerészek önzetlenségét, akiknek e felfokozott pandémiás időszakban még akadt energiájuk arra is, hogy segítő kezet nyújtsanak a rászorulóknak.

(forrás: Hungaropharma Zrt.)

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.