Kedves Olvasóink!

 

Rendhagyó összeállításunkkal olvasnivalót kínálunk Önöknek a pharmaonline.hu-n megjelent cikkekből válogatva. A cikkek kiválasztásakor azt tartottuk szem előtt, hogy ne csak az Önökhöz forduló betegek ellátásában nyújtsunk segítséget, hanem önmaguk hasznára és szórakoztatására is találjanak nálunk olvasni valót.

 

Szép nyarat, a szabadságukra jó pihenést kíván:

 

a pharmaonline.hu csapata

-

>

Ibuproféntapasz akut mozgásszervi fájdalmakra

Akut mozgásszervi panaszoknál a bőrön keresztüli nem szteroid-gyulladáscsökkentő- (NSAID-) alkalmazást számos szakmai szervezet támogatja, megemlíthető köztük például a brit egészségügyi és szociális ellátás minőségéért felelős testület (NICE, National Institute for Health and Care Excellence).

>

Öt ritka sportsérülés, amit kezelni kell

A sportsérülés szinte elkerülhetetlen a hobbi- és élsportolóknál, az abból való felépülés pedig erősen befolyásolja a további edzésmunkát, sőt esetleg a hétköznapokat is.

>

Így született meg a magyar gyógyszer

A magyar gyógyszeripar a két világháború között a világ élmezőnyéhez tartozott, és napjainkban is jelentős a hazai gyógyszergyárak szerepe. Az első debreceni gyógyszerkészítő üzemet több mint 110 éve a Hatvan utcán alakították ki.

>

Segítheti-e a D-vitamin a vírusfertőzések elleni védelmet?

A meghűlés, influenza és más enyhébb, a koronavírusok által is okozott felső légúti betegség télen gyakrabban fordul elő, ebben szerepe lehet az alacsonyabb D-vitamin szintnek is.

>

Idén különösen fontos: fokozatosan kezdjenek napozni!

A koronavírus miatt idén nagyon sokan hosszú hetekig alig mentek szabad levegőre, így kevesebb napfény érte a bőrüket. Nincsenek felkészülve a napozásra, hamarabb leéghetnek, ami növeli a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát.

>

Velünk élő fájdalmaink

Minden fájdalom megérdemel legalább egy alapos kivizsgálást. Amennyiben ennek során nem igazolódik megszüntethető ok, valóban a hatékony tüneti kezelés a megoldás.

>

Emmi: megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

Az Országgyűlés döntése értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követően is időkorlát nélkül megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja.

>

A közfinanszírozott gyógyszerek forgalmi adatairól

Ahhoz, hogy a változásokat elemezni tudjuk, az idei adatokat érdemes összevetni az előző év hasonló időszakának adataival. A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) tájékoztatója.
-
© 2009 - 2020, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.