>   Aktuális   |   >   Kutatás   |   >   Ipar   |   >   Gyógyszerek   |   >   Hungaropharma hírek
 
hirdetés
 
a.png

Aktuális

>

Megjelent az OGYÉI gyógyszer-, tápszer- és gyse-ismertetés szabályainak módosításairól szóló összefoglalója

>

Az egészségügyi szakértők közös európai megoldást sürgetnek a gyógyszerhiány miatt

Négy pontban javasol lépéseket az Európai Orvostudományi Akadémiák Szövetsége (FEAM) a különféle területeken jelentkező gyógyszer- és terápiáseszköz-hiány enyhítésére.

>

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek a Szegedi Tudományegyetemen

Koszorúzással és kiállítással emlékeztek a szegedi egyetem egykori rektorára, Szent-Györgyi Albertre a Nobel-díjas tudós születésének évfordulója alkalmából csütörtökön.

>

Több mint 170 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett hazánkba a héten

A Pfizer mostanáig több mint 8,7 millió adag Covid-19 elleni oltóanyagot szállított Magyarországra, ezen a héten 170 ezer dózis érkezett.

>

A Pfizer kezdeményezi a fél és 5 éves kor közötti gyerekek oltását

Várhatóan novemberben engedélyt kérnek az amarikai gyógyszerhatóságtól (FDA), hogy a Pfizer-BioNTech oltását 6 hónapos és 5 éves kor közötti gyerekek is megkaphassák – írja a 24.hu .

>

Két új főigazgató-helyettest neveztek ki az OGYÉI-ben

Az emberi erőforrások minisztere 2021. augusztus 15-i hatállyal kinevezte dr. Parapatics Tamás t az OGYÉI jogi és személyügyi főigazgató-helyettesének, dr. El-Koulali Zakariás t pedig szeptember 1-i hatállyal az OGYÉI ellenőrzési főigazgató-helyettesének.

>

Nem kap sem EMA-, sem WHO-engedélyt a Szputnyik

Sem az Egészségügyi Világszervezet, sem az európai gyógyszerfelügyelet nem adja meg az orosz Szputnyik koronavírus-oltás ideiglenes forgalomba hozatali engedélyét, írja a Napi.hu .

>

Magyarország 400-400 ezer adag oltóanyagot ad el Thaiföldnek és Vietnamnak

Magyarország 400-400 ezer adagot ad el Thaiföldnek és Vietnamnak az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagából, közölte a tárca szerint Szijjártó Péter kedden New Yorkban.

>

Ezért dolgoznak a L’Oréal-UNESCO díj idei nyertesei

Az orvostudományok és a vegyészet területén előremutató munkát végző két, kivételes tehetségű hazai kutatónőnek ítélte idén is zsűri a L’Oréal - UNESCO A nőkért és a tudományért elismerését.
-
k.png

Kutatás

>

Kutatók éjszakája 2021

Országszerte csaknem 50 városban 112 intézmény több mint 2100 programot kínál pénteken és szombaton a Kutatók éjszakáján.

>

A gyógyszerkutatás új irányai: fehérjekölcsönhatások feltárása bioinformatikai és molekuláris módszerekkel

Sikeresen befejeződött A gyógyszerkutatás újabb irányai: peptid-fehérje kölcsönhatások a magasabb rendű fehérjeszerveződések szabályozásában- PHARMPROT teaming című projekt.

>

Reumatoid artritisz kezelése gyógyszerkibocsátó sejtek beültetésével

Kutatók CRISPR-Cas9 technikával olyan sejteket hoztak létre, amelyeket egerek szervezetébe ültetve a fellépő gyulladásra válaszul egy biológiai gyulladáscsökkentő hatóanyagot bocsátanak ki.

>

Magyar fejlesztésű új hatóanyagot tesztelnek a koronavírus ellen

A Covid–19 kórházi kezelést igénylő, súlyos lefolyását előzheti meg egy új gyógyszerjelölt – a klinikai tesztelés következő fázisa most indul Magyarországon.
-
i.png

Ipar

>

Vérplazmából készített gyógyszereket rendelt az EB

Az Európai Bizottság közös közbeszerzési keretszerződést írt alá az Eli Lilly gyógyszeripari vállalattal a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló, monoklonális antitesteket tartalmazó terápiás gyógyszerek beszerzésére.

>

BioNTech: az 5-11 éves korcsoportban is hatékony és biztonságos a Covid-19 ellen védő vakcina

Hatékony és biztonságos az 5-11 éves korosztályban az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védelemre a német BioNTech és az amerikai Pfizer együttműködésében kifejlesztett vakcina, közölte a német biotechnológiai vállalat.

>

Elkerülhetetlen a digitalizáció a jövő gyógyszeripara számára

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció és az ipar 4.0 témakörében.
-
gy.png

Gyógyszerek

>

Idővel csökken a Moderna hatékonysága a delta variánssal szemben

A Moderna koronavírus elleni vakcinája rendkívül hatékony a delta variánssal szemben is, de a fertőzések elleni védelem hatékonysága idővel csökkenni látszik, írja a Portfolio .

>

Visszavonja dohányzás elleni gyógyszerét a Pfizer

Itthon Champix néven forgalmazott, dohányzásról való leszokást segítő gyógyszerét hívja vissza a Pfizer rákkeltő anyagok jelenléte miatt – írja a Reuters . nyomán a 24.

>

Kivonás és felfüggesztés - Losartan

Kivonta és felfüggesztette a forgalmazását az OGYÉI a Losartan 1 A Pharma 50 mg és 100 mg-os kiszerelésű filmtabletták egyes tételeinek.
-
h.png

Hungaropharma hírek

>

Új vezető a Gyógyszeripari Tagozat élén - Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság

Ballai Orsolyá t a HPH beszerzési igazgatóját választották a Magyar Logisztika, Beszerzés és Készletezési Társaság Gyógyszeripari tagozatának vezetőjének.

>

Csúcsminőségű logisztikai központok a magyar lakosság szolgálatában

A Hungaropharma 2020-ban több mint 150 millió doboznyi gyógyszert értékesített, idén a járvány elleni védekezéshez szükséges oltóanyagok disztribúciós tevékenyégét is ellátja.

>

Koronavírusról érthetően iskolásoknak

Az iskolások védőoltásokról szóló kérdéseire ad választ az az anyag, amely a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Módszertani Igazgatósága és a 21 Nő az egészégügyért alapítvány ajánlásával készült.

>

Rozsnyay Mátyás Emlékverseny 2021

A Hungaropharma Zrt. az előző évekhez hasonlóan pályázatot ír ki a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen induló fiatal gyógyszerészek támogatására.

>

Tíz doboz helyett öt favipiravir

A veszélyhelyzet nem lehet ok arra, hogy az amúgy is élére állított egészségügyben ne az összefogás, hanem a hibáztatás stratégiája győzzön – vallja Füzesi Judit , a Hungaropharma Kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.

>

MENTORPROGRAM 2021

A személyes motiváció az oktatásban az egyik legnagyobb erő. Számos egyéni sikertörténet mögött van egy tanár, egy elismert szakember, egy mentor, aki a kellő időben, a kellő támogatást tudta nyújtani a diákjának.
-
hirdetés
 
hirdetés
 
hirdetés
 

Szakkönyváruházunk

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb egészségügyi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
© 2009 - 2021, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.