>   Aktuális   |   >   Ipar   |   >   Gyógyszerek   |   >   Kutatás   |   >   Patika management   |   >   Hungaropharma hírek   |   >   Gyógyszerészi gondozás
 
a.png

Aktuális

>

Megjelent a védelmi intézkedések első feloldásáról szóló jogszabály

Beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály a Magyar Közlön yben.

>

A fejlett országok felvásárolták a világ vakcinakészletének 60 százalékát

Vakcinanacionalizmussal vádolta meg a fejlett országokat Vang Ji kínai külügyminiszter egy hétvégi interjúban, amelynek a szövegét a kínai külügyminisztérium hétfőn tette közzé.

>

Magyarország 40 ezer vakcinát ad Csehországnak májusban

Magyarország is segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani.

>

Várni kell a Szputnyik V európai engedélyezésére

Nem várható a Szputnyik V orosz koronavírus elleni vakcina európai uniós engedélyezése június vége előtt, jelentette ki a francia Európa-ügyi államtitkár.

>

OGYÉI: ügyeleti rend lesz húsvétkor a patikákban

Április 2-án, április 4-én, és április 5-én kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

>

Olaszországban a gyógyszerészek is oltanak

A gyógyszerészek minden beadott dózis után hat eurót kapnak az államtól, ebben állapodott meg az egészségügyi miniszter hétfőn a gyógyszerészek szövetségével – írja az Azonnali .
-
hirdetés
 
i.png

Ipar

>

Csaknem negyedmillió adag Pfizer-vakcina érkezett az országba

Csaknem 250 ezer Pfizer-BioNTech vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a mennyiség mintegy 50 százalékos növekedést jelent a március utolsó hetében beérkezett adagok számához viszonyítva.

>

Felfüggesztették a gyerekek körében végzett oltástesztet Nagy-Britanniában

Felfüggesztették azt a nagy-britanniai tesztprogramot, amelynek célja annak kiderítése, hogy a gyerekeknek milyen immunitást nyújt az Oxford/AstraZeneca-vakcina. 

>

Újabb indiai vállalat szerződött a Szputnyik V gyártására

Évi százmillió adag Szputnyik V vakcina gyártásáról állapodott meg hétfőn az indiai Panacea Biotec vállalattal az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap.

>

Megkezdődik az oltóanyaggyártás Franciaországban

Megkezdődik a héten az Európai Unió által már engedélyezett koronavírus-elleni oltóanyagok gyártása Franciaországban, a Delpharm nevű francia gyógyszergyártó üzemeiben.

>

15 millió adag vakcina ment kárba

Emberi hiba miatt összecserélték a Johnson&Johnson alapanyagát az AstraZeneca összetevőjével, mindent meg kellett semmisíteni, közli az MTI nyomán az ATV honlapja.

>

Lényegében engedélyt kapott a Richter fogamzásgátlója

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt készítmények bizottsága (CHMP) pozitív véleményt fogalmazott meg a Richter új generációs fogamzásgátlójára, írja a ProfitLine .
-
gy.png

Gyógyszerek

>

EMA: lehetséges az összefüggés a vérrögképződéses esetek és az AstraZeneca vakcinája között

Lehetséges az összefüggés a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek nagyon ritka esetei és az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga között, közölte az Európai Gyógyszerügynökség.

>

AstraZeneca: mostantól Vaxzevria a vakcina márkaneve

Április 1-jén összesen 218 400 adag AstraZeneca oltóanyag érkezett hazánkba. Február eleje óta ez már a kilencedik szállítmány az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca közös fejlesztésű oltóanyagából.

>

WHO: hatásosak a kínai védőoltások

A Sinopharm és a Sinovac kínai gyógyszergyárak benyújtották a Covid-19 elleni védőoltásuk hatásosságáról tanúskodó adatokat, közölte szerdán a WHO tanácsadó testületének elnöke.
-
k.png

Kutatás

>

Az EU 123 millió eurót mozgósít a vírusvariánsokkal összefüggő kutatásokra

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé: 123 millió eurót (mintegy 44,3 milliárd forint) mozgósít a koronavírus új variánsai elleni kutatásokra.

>

A glutaminfelvétel blokkolásával éheztethetők ki a melanómasejtek

A Sanford Burnham Prebys Kutatóintézet (San Diego) munkatársai egy olyan kismolekulás hatóanyagot fedeztek fel, mely új lehetőséget ígér több ráktípus elleni küzdelemben.

>

Szúnyogmonitor.hu néven új weboldal indult

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) új weboldalt hozott létre, hogy a lakosság bevonásával feltérképezzék az emberre veszélyes kórokozókat terjesztő csípőszúnyogfajok hazai terjedését.

>

Állatoknak szánt Covid-vakcinát jegyeztek be Oroszországban

Állatok számára kifejlesztett, Covid-19 elleni oltóanyagot jegyeztek be Oroszországban, közölte az orosz agrárfelügyelet. A Carnivac-Cov az első koronavírus-fertőzés elleni állatvakcina.
-
p.png

Patika management

>

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerek miatt emeltek vádat Kiskunhalason

Nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett készítmények behozatala és rendelése miatt három esetben is vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.
-
h.png

Hungaropharma hírek

>

Új vezető a Gyógyszeripari Tagozat élén - Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság

Ballai Orsolyá t a HPH beszerzési igazgatóját választották a Magyar Logisztika, Beszerzés és Készletezési Társaság Gyógyszeripari tagozatának vezetőjének.

>

A vírus, amely lázban tartja a világot

Dr. Feller Antal lal, a Hungaropharma vezérigazgatójával a konkrét feladatokról beszéltünk, valamint arról is, hogy min kell a világnak változtatni a jövőben, ha csökkenteni akarjuk egy esetleges pandemia és következményeinek kockázatát.

>

A közös jövőnket védjük mindazzal, amit most teszünk

A Hungaropharma felelős vállalatként, az operatív működésének átalakításán felül is számos azonnali lépést tett, amelyekkel partnereit segíti.

>

Civilek érettségije

A járvány okozta helyzet egyik pozitív hozadéka az, hogy a társadalmi szolidaritás ezer formájával találkozunk nap mint nap. Egyének, civil szervezetek fejezik ki együttérzésüket a segítségre szorulók iránt és nyújtanak támogatást ott, ahol arra szükség van.

>

„Így van ez jól, egymástól tanulunk!”

Az elmúlt hetekben-hónapokban reflektorfénybe kerültek a pedagógusok, és az online tanítás. A tanév utolsó hetét kezdtük el, a tanulságokat érdemes levonni, és azokat átgondolva készülni a jövőre. Interjú Hajnal Gabriella miniszteri biztossal, a Klebelsberg Központ elnökével.

>

Mosolyt a kórházakba 2020!

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány idén is mosolyt visz a kórházakba december 5-én, az alapítvány Mosolyt a kórházakba 2020! adománygyűjtő akciója keretében.

>

Rozsnyay Mátyás Emlékverseny 2021

A Hungaropharma Zrt. az előző évekhez hasonlóan pályázatot ír ki a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen induló fiatal gyógyszerészek támogatására.

>

MENTORPROGRAM 2021

A személyes motiváció az oktatásban az egyik legnagyobb erő. Számos egyéni sikertörténet mögött van egy tanár, egy elismert szakember, egy mentor, aki a kellő időben, a kellő támogatást tudta nyújtani a diákjának.

>

Koronavírusról érthetően iskolásoknak

Az iskolások védőoltásokról szóló kérdéseire ad választ az az anyag, amely a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Módszertani Igazgatósága és a 21 Nő az egészégügyért alapítvány ajánlásával készült.

>

Csúcsminőségű logisztikai központok a magyar lakosság szolgálatában

A Hungaropharma 2020-ban több mint 150 millió doboznyi gyógyszert értékesített, idén a járvány elleni védekezéshez szükséges oltóanyagok disztribúciós tevékenyégét is ellátja.

>

70 éve úton…

A HPH 70 éve úton kiadvány olyan egyedülálló visszaemlékezésekből, portrékból és korhű dokumentumokból álló kötet, amely több évszázados időutazásra invitálja olvasóit.
-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

A betegségtől hízunk vagy a túlsúly okoz betegséget?

Napjainkban egyre gyakoribbak az anyagcserebetegségek, melyek egyik velejárója az elhízás – ilyen például az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, a pajzsmirigyalulműködés vagy a policisztás petefészek szindróma.

>

A teljes társadalom előtt kinyitották az oltási lehetőséget

Már a teljes társadalom előtt kinyitották az oltási lehetőséget, de továbbra is elsőbbséget élveznek az idősek és az alapbetegségekben szenvedők.

>

Ha kell még egy kis energia...

Egy ideális világban nem lenne szükség étrend-kiegészítők szedésére, ám nem élünk ideális világban. Vannak különösen stresszes, nehezebb időszakok az életünkben, amikor jól jön egy kis plusz segítség.
-
hirdetés
 
hirdetés
 
hirdetés
 

Szakkönyváruházunk

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb egészségügyi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
j.png

Jogszabályfigyelő

>

127/2021. (III. 13.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2021.03.15.)

127/2021. (III. 13.) Korm. rendelet az egészségügyi tevékenység végzésének veszélyhelyzeti szabályairól

>

91/2021. (II. 27.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2021.03.14.)

91/2021. (II. 27.) Korm. rendelet a munkaerő-kölcsönzés egészségügyi szolgáltatókra irányadó veszélyhelyzeti szabályairól

>

127/2021. (III. 13.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2021.03.14.)

127/2021. (III. 13.) Korm. rendelet az egészségügyi tevékenység végzésének veszélyhelyzeti szabályairól

>

Közlemény a háziorvosi szolgáltatók szabad- és munkaszüneti napokon történő oltási tevékenységének országos tisztifőorvos által történő elrendeléséről (Érvényesség: 2021.03.12.)

Közlemény a háziorvosi szolgáltatók szabad- és munkaszüneti napokon történő oltási tevékenységének országos tisztifőorvos által történő elrendeléséről
-
© 2009 - 2021, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.